Guvernul nu exclude asumarea răspunderii pentru bugetul din 2020 până la finalul acestui an

0

Executivul ar fi dispus să își asume răspunderea, până la sfârșitul acestui an, pe Legea plafoanelor bugetului de stat și pe Legea bugetului pentru 2020, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Unul dintre scenariile pe care le are în vedere Guvernul este asumarea răspunderii pe Legea bugetului pentru anul viitor, acțiune care va avea loc între Crăciun și Anul Nou, au explicat sursele citate.

Potrivit surselor menționate, Cabinetul Orban ar vrea să adopte, anterior, tot prin asumarea răspunderii, legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020. Aceasta este o condiție premergătoare adoptării bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale și ar putea fi luată la ședința de vineri a Executivului.

Dacă Guvernul va merge pe scenariul depunerii la Parlament, atunci va fi în jurul datei de 15 decembrie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că bugetul de stat ar trebui să fie adoptat în Parlament până la sfârșitul anului. Șeful Executivului a precizat că ministrul Finanțelor lucrează la construcția proiectului de buget și că acesta va fi gata la termen.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata