Hyundai Motor se învârte la pierderi trimestriale pe măsură ce motorul generează câștiguri

0

Hyundai Motor Co 005380.KS din Coreea de Sud a declarat luni că a ajuns la o pierdere netă pentru iulie-septembrie, lipsind estimările pieței cu o marjă largă, deoarece costurile legate de problemele de calitate ale motorului și amintirile au spulberat ceea ce altfel ar fi fost câștiguri puternice.

Hyundai, al cincilea cel mai mare producător auto din lume, combinat cu afiliatul Kia Motors Corp 000270.KS, a raportat o pierdere netă de 336 miliarde de woni (228 milioane de lire sterline).

Media celor 12 estimări ale analiștilor respectate de Refinitiv a fost de 1,2 trilioane de câștiguri în profit.

Producătorul auto a declarat că a rezervat 2,1 trilioane de câștiguri pentru a acoperi taxele legate de defectele motorului care au crescut riscul de blocare și incendiu.

Problemele de calitate de ani de zile au costat Hyundai și Kia aproape 5 miliarde de dolari și au lăsat perechea supusă unei anchete a autorităților americane cu privire la modul de rechemare.

„Rezultatele trimestrului al treilea reflectă cheltuielile de furnizare legate de motoare, întrucât compania a luat măsuri preventive pentru a asigura siguranța clienților și pentru a acoperi orice posibilă creștere viitoare a cheltuielilor legate de calitate”, a spus Hyundai într-un comunicat.

„Ne cerem scuze sincer acționarilor și investitorilor noștri pentru că au avut probleme repetate de costuri de calitate peste trei sferturi din 2018”, a declarat un executiv într-un briefing privind câștigurile.

Pierderea operațională pentru al treilea trimestru a fost de 314 miliarde de woni. Cu excepția costurilor de calitate, cifra ar fi fost de 1,8 trilioane de profit câștigat.

Veniturile au crescut cu 2,3% față de 27,6 trilioane de câștigi.

Analiștii au declarat că pierderea din exploatare nu a fost atât de profundă pe cât se aștepta, pe măsură ce Hyundai s-a bucurat de vânzări mari în trimestrul susținut de cererea crescută în Statele Unite și piețele emergente precum India.

Acțiunile sale au crescut cu până la 4,2% după anunț, comparativ cu o scădere de 0,3% a valorii de referință KOSPI .KS11 în tranzacțiile de după-amiază.

Citeste continuarea Hyundai Motor se învârte la pierderi trimestriale pe măsură ce motorul generează câștiguri

Citește și