Hyundai Motor va reaminti de vehiculele Kona EV din Coreea de Sud din cauza îngrijorării cu privire la riscul de incendiu

0

Hyundai Motor Co își va aminti voluntar vehiculele electrice Kona ca un posibil scurtcircuit, din cauza faptului că fabricarea defectuoasă a celulelor bateriei de înaltă tensiune ar putea reprezenta un risc de incendiu, a declarat joi ministerul transporturilor din Coreea de Sud.

Începând cu 16 octombrie, rechemarea, care include actualizări de software și înlocuirea bateriei după inspecții, implică 25.564 vehicule electrice Kona (EV) construite între septembrie 2017 și martie 2020, a declarat ministerul într-un comunicat.

Retragerea de siguranță „este un răspuns proactiv la o producție suspectată defectă a bateriilor de înaltă tensiune utilizate în vehicule, care ar fi putut contribui la incendiile raportate”, a spus Hyundai, adăugând că va implementa toate măsurile necesare pentru a identifica cauza concediază și răspunde nevoilor clienților.

Aproximativ 13 incidente de incendiu care au implicat Kona EV, inclusiv câte unul în Canada și Austria, au fost documentate, a declarat biroul parlamentarului partidului de guvernământ Jang Kyung-tae într-o declarație.

Kona EV-urile folosesc baterii produse de LG Chem Ltd.

LG Chem a spus că, cauza exactă a incendiului nu a fost stabilită și un experiment de reconstituire efectuat împreună cu Hyundai nu a condus la un incendiu, astfel încât incendiile nu au putut fi atribuite celulelor defecte ale bateriei. Va participa activ la investigațiile viitoare cu Hyundai pentru a găsi cauza, a adăugat LG Chem într-un comunicat.

Acțiunile Hyundai au scăzut cu 1,4%, reflectând îngrijorarea investitorilor că retragerea și înlocuirea bateriei ar putea fi costisitoare, întrucât bateria reprezintă aproximativ 30% din prețul unui EV, au spus analiștii.

În schimb, acțiunile LG Chem au crescut cu 1,8%. Kona Electric este primul SUV EV subcompact pe distanță lungă al producătorului de automobile din Coreea de Sud.

În iulie, liderul Hyundai Motor Group, Euisun Chung, a declarat că Hyundai Motor și compania-soră Kia Motors intenționează să vândă 1 milion de vehicule electrice cu baterie în 2025, vizând mai mult de 10% din cota de piață globală pentru astfel de vehicule.

Citeste continuarea Hyundai Motor va reaminti de vehiculele Kona EV din Coreea de Sud din cauza îngrijorării cu privire la riscul de incendiu

Citește și