Îmi doresc ca Romgaz ă intre în proiectul din Marea Neagră

0

 Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a declarat vineri, că în contextul în care există zvonuri că Exxon vrea să se retragă din consorţiul activ la Marea Neagră, Romgaz ar trebui să fie pregătit să intre în proiectul exploatării gazelor off-shore.

„Mi-aş dori ca Romgazul să fie mult mai activ pe piaţă, mult mai activ în Marea Neagră şi mi-aş dori, dacă tot sunt zvonuri că Exxon vrea să se retragă, vrea să vândă, mi-aş dori ca Romgazul să fie pregătit să analizeze oportunitatea şi să intre în acest consorţiu. Cred că a venit momentul ca şi companiile româneşti care au dovedit că sunt viabile, cum este Romgazul, să poată să facă pasul acesta. Da, îmi doresc ca Romgazul să intre în proiectul din Marea Neagră al exploatării gazelor din off-shore”, a spus ministrul a conferinţa Focus Energetic.

Acesta a mai explicat că atât Transgaz cât şi Gazprom ar trebui să investească în capacitatea de interconectare cu Ungaria, Bulgaria şi Ucraina în vederea transportului gazelor.

„Transgazul lucrează şi trebuie să-şi continue acelaşi lucru, să-şi mărească capacităţile de interconectare. Nu ştim ce se va întâmpla cu transportul de gaze al Gazprom prin Ucraina şi trebuie să avem soluţia pregătită şi e bine că avem stocuri de gaze, dar repet, trebuie nepărat să începem programul de investiţii în depozite”, a subliniat Virgil Popescu.

Ministrul a îndemnat la rezolvarea diferendului dintre Romgaz şi Depogaz, întrucât circulaţia mai multor gaze pe piaţa românească ar genera o scădere a preţurilor pentru consumatori.

„Iar diferendul între Romgaz şi Depogaz, Romgaz fiind singurul acţionar al Depogazului, trebuie să înceteze. Trebuie toţi să înţeleagă că trebuie să tragă la aceeaşi căruţă. Evident că dacă am avea gaze mai multe pe piaţă, ar circula în România gaze mai multe şi preţul ar fi mai mic”, a mai spus Virgil Popescu.

Sursa: News24.ro.

Citește și