Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti depăşeşte 10.000 de puncte şi ajunge la maximul ultimilor 12 ani

0

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a trecut luni de pragul de 10.000 de puncte şi a atins, astfel, maximul ultimilor 12 ani.

Potrivit unui comunicat al BVB, la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creştere de 0,71% faţă de şedinţa precedentă.

„Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de la nivelul indicelui BET în ultimii 12 ani. Maximul istoric atins a fost consemnat pe 24 iulie 2007, când BET a înregistrat o valoare de 10.813 puncte. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o creştere de peste 35%”, menţionează BVB.

BET reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor. În prezent, din componenţa BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), Digi
Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), Alro (ALR), MedLife (M), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata