Industria construcțiilor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare creștere a comenzilor din 2014

0

Industria construcțiilor din Marea Britanie a crescut mai repede decât se aștepta luna trecută, impulsionată de cele mai puternice comenzi din 2014, pe fondul unei creșteri a prețurilor locuințelor, a arătat vineri un sondaj.

Indicele managerilor de achiziții (PMI) IHS Markit / CIPS a crescut la 54,7 în noiembrie de la 53,1 în octombrie, cel mai puternic din iulie și mai presus de toate previziunile într-un sondaj Reuters.

Un PMI din toate sectoarele lansat în același timp a scăzut la 49,5 de la 52,2, prima dată sub marca 50 care separă creșterea de contracție, în mare parte din cauza slăbiciunii din sectorul serviciilor raportată joi.

„Producția de construcții din Marea Britanie a rămas pe o cale de redresare în noiembrie și au existat semne că principalul factor de creștere a trecut de la activitatea de recuperare la proiecte noi”, a spus directorul economic IHS Markit, Tim Moore.

Noile comenzi în industria construcțiilor au fost cele mai mari din octombrie 2014 luna trecută. Datele oficiale au arătat că producția lunară britanică de construcții aproape a înjumătățit în aprilie în timpul primului blocaj, iar în septembrie era încă cu 10% sub nivelul său cu un an mai devreme.

Dar de la sfârșitul primului blocaj din iunie, prețurile locuințelor au crescut brusc, iar creditorii au aprobat cele mai multe credite ipotecare din 2007, deoarece cumpărătorii caută case mai mari în cazul blocărilor viitoare și să folosească o reducere temporară a impozitelor.

Acest lucru i-a încurajat pe constructorii de case să se angajeze în mai multe construcții, iar noiembrie a adus și prima creștere a activității de inginerie civilă din iulie. Ambii constructori de case Persimmon și Taylor Wimpey prognozează o perspectivă puternică pentru 2021 la începutul acestei luni.

Ocuparea forței de muncă în sector a continuat să scadă, deși cu cea mai mică sumă din februarie, înainte de începerea blocării, în timp ce companiile au raportat cea mai mare creștere a achizițiilor de materii prime din 2014 și termene de livrare mai mari.

Citeste continuarea Industria construcțiilor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare creștere a comenzilor din 2014

Citește și