Îngrijorările din China scad acțiunile asiatice

0

Bursele asiatice au inversat marți câștigurile anterioare, târâte de scăderile de pe piețele chineze, care au fost zguduite de o nouă rundă de sancțiuni, după ce temerile inflației în scădere au contribuit la consolidarea sentimentului mai larg în regiune.
Investitorii așteaptă acum o apariție la congres, urmărită cu atenție, de către președintele Rezervei Federale SUA, Jerome Powell și de secretarul trezoreriei, Janet Yellen.

Sentimentul negativ pare să cântărească și asupra acțiunilor europene, deoarece EUROSTOXX 50 futures se diminuează cu 0,42% și FTSE futures cu 0,61%.

S&P 500 futures a scăzut cu 0,28%.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,76%, afectat de o scădere de 1,42% a cipurilor chinezești.

Statele Unite și alții, inclusiv Uniunea Europeană, au sancționat oficialii chinezi luni pentru abuzuri ale drepturilor omului în Xinjiang, iar Beijingul a atacat cu măsuri punitive împotriva parlamentarilor europeni, diplomaților, institutelor și familiilor.
„Căderea s-ar putea datora sancțiunilor”, a spus Iris Pang, economist-șef pentru China la Natixis. „O presiune mai mare din partea politicii internaționale va afecta piețele de active.”

Jin Jing, analist la China Fortune Securities, a declarat că sancțiunile afectează pofta de risc, în special pentru investitorii străini, care au vândut acțiuni prin intermediul Stock Connect.

De asemenea, îngrijorările persistente legate de înăsprirea politicilor de acasă au continuat să cântărească sectoarele și acțiunile cu zboruri ridicate, cu evaluări ridicate, pe măsură ce investitorii s-au orientat spre prudență.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut, de asemenea, cu 1,62%, atenția comercianților fiind atrasă de un debut pe piață cald pentru Baidu, în care acțiunile gigantului tehnologic chinez abia tranzacționau peste prețul lor de listare secundar.

Dincolo de China, acțiunile asiatice erau mixte. Japonia a scăzut cu 0,61%, iar Australia a scăzut cu 0,11%, ambele urmărind mai devreme câștigurile peste noapte pe Wall Street, dar piețele emergente din regiune au avut rezultate mai bune.
Media industrială Dow Jones a crescut cu 0,32%, S&P 500 a câștigat 0,70%, iar Nasdaq Composite a adăugat 1,23%, ajutată de o scădere a randamentelor Trezoreriei.

Notele de referință pe 10 ani au obținut ultima dată 1,6717%, în scădere de la 1,732% vineri târziu.

Powell a declarat în remarcile pregătite pentru o ședință de congres că recuperarea SUA a progresat „mai repede decât se aștepta în general și pare a fi consolidată”.

„Săptămâna trecută FOMC a prezentat destul de clar ceea ce este punctul de vedere al Fed în ceea ce privește ratele … următorul lucru pe care se vor concentra piețele este probabil obținerea unor detalii de la Yellen cu privire la investiții în infrastructură suplimentare”, a declarat Alex Wolf, șeful investițiilor. strategie pentru Asia la JP Morgan Private Bank, referindu-se la o declarație a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă.

Dolarul a câștigat ușor față de un coș de șase valute majore tranzacționate la 91.887, după ce a scăzut cu 0,32% luni, în timp ce făcea avansuri față de dolarul australian și lira sterlină.

Dolarul din Noua Zeelandă a atins un nivel minim de trei luni după ce guvernul a introdus impozite pentru a reduce speculațiile imobiliare, o mișcare pe care investitorii au considerat-o că ar putea permite băncii centrale să mențină ratele dobânzilor mai mici pentru mai mult timp, cu un risc mai mic de bule de proprietate.

Petrolul a scăzut, de asemenea, pe fondul ofertei abundente și a îngrijorării că noile borduri pandemice și lansarea lentă a vaccinurilor în Europa vor încetini recuperarea cererii de combustibil.

Contractele futures pe petrolul intermediar West Texas din SUA <CLc1> au scăzut cu 1,22%, iar contractele futures cu privire la petrolul Brent au scăzut cu 1,24%.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata