Jocurile Olimpice de la Tokyo vor continua „cu sau fără Covid”, spune vicepreședintele IOC

0

Jocurile Olimpice de la Tokyo amânate vor continua anul viitor „cu sau fără Covid”, spune vicepreședintele Comitetului Internațional Olimpic.

John Coates a confirmat agenției de știri AFP că olimpiadele vor începe pe 23 iulie anul viitor, numindu-le „Jocurile care au cucerit Covid”.

Au fost inițial programate să înceapă în iulie 2020, dar au fost amânate din cauza temerilor Covid-19.

CIO a spus mai devreme că nu vor întârzia Jocurile după 2021.

„Jocurile aveau să fie tema lor, Jocurile de reconstrucție după devastarea tsunami-ului”, a declarat Coates pentru AFP, referindu-se la cutremurul și tsunami-ul catastrofal din 2011 din Japonia.

„Acum, acestea vor fi jocurile care au cucerit Covid, lumina de la capătul tunelului”. În iulie, directorul executiv al Tokyo 2020, Toshiro Muto, a declarat că este posibil ca Jocurile să fie ținute pentru un public „limitat”, dar a spus că vor să evite posibilitatea de a nu avea spectatori deloc.

În schimb, el a adăugat că Jocurile i-ar putea „simplifica” ceremoniile de deschidere și de închidere, precum și de a reduce numărul de personal și delegații din fiecare țară.

Peste 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de țări urmau să participe la Jocurile din 2020. Nu este clar modul în care restricțiile de călătorie ar putea afecta participarea lor, deoarece granițele Japoniei sunt în prezent închise în mare parte vizitatorilor străini. Dl Muto a mai spus că un vaccin nu este o condiție prealabilă pentru Jocuri, deși experții în sănătate au pus la îndoială dacă Jocurile ar putea fi organizate fără un vaccin.

„Dacă un vaccin este gata, acesta va fi un beneficiu, dar nu spunem că nu putem organiza evenimentul fără el – nu este o condiție prealabilă”, a spus el.

În aprilie, șeful Jocurilor, Yoshiro Mori, a declarat că Jocurile de la Tokyo ar trebui anulate dacă nu ar avea loc în 2021.

Sursa: News24.ro.

Citește și