Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru vârstnicii de peste 65 de ani: „Stați la distanță unii de alții!”

0

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel de ultim moment pentru a proteja persoanele în vârstă de infecția cu noul coronavirus, doarece acestea sunt cele mai vulnerabile în fața virusului ucigaș.

Șeful statului dezvăluie că autoritățile și-au făcut treaba, doar că și cetățenii au responsabilitatea de a respecta regulile impuse. Sunt aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, motiv pentru care va trebui să stăm cât mai mult timp în casă și să păstrăm distanța față de ceilalți.

„Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții! Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile. Iar cei mai vulnerabili sunt, după ne spun medicii și experții, persoanele peste 65 de ani’, a afirmat Iohannis, potrivit digi24.ro.

Iohannis prioritizează intervalul orar 11:00-13:00 pentru pensionari

În plus, Klaus Iohannis este de părere că ar trebui să îi protejăm cât mai mult pe cei în vârstă, să îi lăsăm să își facă aprovizionarea în intervalul orar alocat.

„Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm! În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri! S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor. Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă. Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem’, a mai adăugat el.

Klaus Iohannis le cere românilor să stea acasă de sărbători

Șeful statului mărturisește faptul că odată ajunși în țară, românii tot vor trebui să respecte perioada de carantină și izolare și ar fi destul de greu având în vedere și că în Europa nu se mai poate circula.

„Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Sursa: viva.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata