Luis Enrique,prezentat oficial ca selecționer al Spaniei:

0

 Luis Enrique a revenit la cârma echipei naționale a Spaniei. Tehnicianul iberic a fost prezentat oficial joi, 27 noiembrie, ca noul selecționer al primei reprezentative „La Roja” și a vorbit despre conflictul iscat între Federația Spaniolă de Fotbal și fostul său secund, Robert Moreno.

Luis Enrique a renunțat la funcția de selecționer în luna iunie, din cauza unor probleme personale. La data de 20 august, tehnicianul a anunțat decesul fiicei sale, în vârstă de doar 9 ani. Micuța Xana a murit din cauza unui cancer osos.

La finalul campaniei de calificări la Campionatul European din 2020, după meciul cu Spania – România, Robert Moreno s-a despărțit într-o manieră inedită de echipa națională. Cu lacrimi în ochi le-ar fi transmis jucătorilor în vestia că a fost dat afară și a plecat acasă, de la stadion, fără să susțină conferința de presă.

Luis Enrique, în cadrul conferinței de presă în care a fost anunțat că va ocupa de acum funcția de selecționer al Spaniei, a explicat ce s-a întâmplat între el și Moreno:

„Singurul responsabil pentru faptul că Robert Moreno nu este în stafful meu, sunt eu.

Discrepanța a început la 12 septembrie, într-o întâlnire de 20 de minute, în care mi-a spus că vrea să continue ca selecționer până la EURO, iar apoi să fie iar secundul meu. Înțeleg că este ambițios, că îl iluzionează ideea de a fi selecționer, însă, din punctul meu de vedere, nu a fost loial. Pentru mine, ambiția fără măsură nu este o virtute, ci un mare defect. Îi înțeleg decizia, însă nu o împărtășesc.

În viață, situațiile îți dau ocazia să cunoști persoanele, să vezi cine îți este prieten și cine nu, în cine poți avea încredere și în cine nu, în funcție de valorile mele, iau măsuri. Din punct de vedere profesional, nu am vreun dubiu legat de Robert Moreno, îi știu capacitățile. Nu sunt personajul bun al filmului, însă nici cel rău”.

Sursa: News24.ro.

Citește și