Metrorex va achiziționa trenuri noi de metrou

0

Metrorex va achiziționa trenuri noi de metrou care vor opera pe Magistrala 5, 13 trenuri fiind destinate secțiunii Drumul Taberei-Eroilor, pentru valoare de 520 de milioane de euro.

Anunțul de participare la licitație a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), după verificarea și validarea de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a documentației de atribuire.

Metrorex va achiziționa 13 trenuri noi de metrou pentru secțiunea Drumul Taberei – Eroilor și opțional și-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de același tip, destinate operării pe secțiunea Eroilor – Iancului.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei vor fi gata în luna octombrie a acestui an, dar încă nu este sigură dată la care va putea fi folosit de călători, pentru că a doua contestație a sistemului de automatizare și siguranță a circulație este suspendată de Curtea de Apel București.

Valoarea estimată la momentul actual pentru cele pentru 13 trenuri este de 520.152.545 lei. Toate cele 30 de trenuri au o valoare estimată de 1.200.352.027,5 lei.

Proiectul este finanțat în cadrul Acordului de împrumut încheiat între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI), prin cofinanțare, respectiv buget de stat și credit BEI.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomiței, este compusă din 10 stații de metrou și un depou, având o lungime totală de 6,8 km. Valoare totală reactualizată conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeană de Investiții (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), în urma semnării contractului de co-finanțare a proiectului.

sursa wall-street. ro

Sursa: News24.ro.

Citește și