Mixere profesionale – Cum alegem tipul potrivit afacerii noastre

0

Daca sunteți pe cale să vă deschideți un restaurant sau o brutărie va trebui să vă asigurați că cumpărați echipamentele potrivite pentru dvs. De la cele mai mici lucruri, cum ar fi vesela și paharele, la cele mai mari, cum ar fi frigidere și mixere, totul trebuie ales cu atenție. Cu toate acestea, alegerea mixerului potrivit pentru afacerea dvs. este cu siguranță mai dificilă decât alegerea felurilor dvs. de mâncare.

 

Mixerele profesionale sunt echipamente excelente pentru amestecarea rapidă a aluatului, a cremelor sau alimentelor în cantități mari, ceea ce le fac echipamente ideale în industria alimentară. Aceste mixere folosesc motoare puternice și accesorii care amestecă perfect conținutul. Sunt, de asemenea, mașini foarte versatile, care vin cu accesorii și capete diferite, permițându-vă să realizați orice amestec doriți în cel mai scurt timp și cu mai puțin efort. Intrebarea principală rămâne totuși: Ce fel de mixer este potrivit afacerii dvs.?

 

Malaxoarele pentru aluat.

Atunci când căutați pe internet „Malaxoare profesionale pentru aluat” veți observa că acestea se mai numesc și mixere cu furcă sau mixere cu spirală. Acestea sunt un tip de mixere foarte unic la care, în locul mecanismului de amestecare, bolul este cel care se rotește. Acest lucru asigură faptul că tot conținutul este trecut prin furca de amestecare sau prin cârligul pentru aluat, care sunt făcute să fie suficient de puternice pentru a putea manipula o cantitate mare și grea de aluat. Persoanele care caută de obicei acest tip de mixere sunt cei care dețin o pizzărie, o cantină, o brutărie sau alte afaceri cu volum mare de preparate din aluat. Iată cateva lucruri de știut despre acest tip de mixere:

 • Bolul rotativ permite formarea perfectă a aluatului si o structură corectă a glutenului.
 • Prin menținerea căldurii de frecare la un nivel scăzut, mixerul în sine împiedică aluatul să devină suprasolicitat.
 • Vin cu diferite setări de viteză care pot fi schimbate în functie de nevoi. Viteze mici pentru amestecarea ingredientelor și viteze mari, necesare în amestecarea aluatului.
 • Malaxoarele de aluat sunt cunoscute pentru manipularea cantităților mari de aluat.

Mixerele planetare

Acesta este tipul de mixere la care mecanismul de amestecare se rotește în interiorul unui bol staționar. Este cel mai cunoscut tip de mixere, fiind adesea utilizat în bucătăriile casnice, dar și în bucătăriile profesionale. Dezavantajul utilizării unui mixer planetar este că nivelul de amestecare între partea de sus și partea de jos a bolului poate să nu fie uniform. Mixerele planetare sunt ideale pentru orice fel de bucătărie , fiind folosite în prepararea aluaturilor, diferitelor sosuri și creme, cartofi piure, maioneze, paste, preparate cu carne, etc. Ca avantaje principale avem:

 • Venind și în versiuni mai mici ca dimensiuni însă puternice, aceste mixere verticale ar putea fi alegerea cea mai bună pentru afacerea dvs. dacă aveți spațiul de lucru limitat.
 • Sunt foarte eficiente în amestecarea diferitelor ingrediente precum în cofetării.
 • Vin echipate cu o gamă largă de accesorii cum ar fi teluri din metal, cârlige pentru aluat, palete care permit o utilizare multifuncțională și versatilă.
 • Vin de asemenea cu diferite setări de viteză, cum ar fi viteza mică pentru amestecarea aluatului de pizza sau viteză mare pentru amestecarea smântânii de gătit.
 • Bolurile sunt de obicei de dimensiuni mari, astfel puteți amesteca o capacitate mare de alimente.

Alte tipuri de mixere profesionale

Există pe piată și alte tipuri de mixere dintre care cele mai populare sunt:

 • Mixerul de tăiere sau Cutter-ul electric.

Cutter-ul electric este un aparat multifunctional, care permite tăierea sau omogenizarea rapidă a diferitelor amestecuri de alimente precum carne, legume, fructe, sosuri, maioneze, gheata, pesto etc. Acest tip de mixer este folosit în restaurante, baruri, cafenele, etc. fiind un ajutor de nădejde al oricărui chef.

 

 • Mixerul manual profesional

Mixerul sau blender-ul de mâna, numit și mixerul clasic vă ajută să scăpați de tel și de alte instrumente de bucătărie voluminoase și care sunt greu de spălat. Cu dimensiuni reduse și echipat cu numeroase accesorii, puteți prepara diverse alimente cum ar fi: supa creamă, pireu de legume, pireu de cartofi, sosuri, crema de unt, maioneze, piureu de tomate, friscă, diverse creme, blaturi de tort, sufleuri etc. Acest tip de mixer este foarte eficient și este indispensabil pentru orice tip bucătărie.

Care din aceste echipamente sunt potrivite pentru dvs.?

Evaluați cu atenție nevoile dvs. înainte de a lua o decizie finală. Este viteza sau volumul obiectivul dvs. principal? În momentul în care ați identificat prioritățile dvs. în procesul de amestecare/mixare al alimentelor, veți putea identifica care dintre tipurile de mixere menționate vă va oferi cele mai bune avantaje.

SDS Group vă pune la dispoziție o gamă largă de mixere și malaxoare profesionale de calitate pentru nevoile din bucătăria dvs. Echipa noastră vă va ghida prin procesul de selecție și vă va orienta în alegerea echipamentului potrivit pentru afacerea dvs.

Citește și