Neamţ: Spitalul TBC Bisericani, amendat cu 25.000 lei pentru pacienţii transportaţi la vot cu microbuzul şcolar

0

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a fost sancţionat de DSP Neamţ cu amendă contravenţională de 25.000 lei după ce duminica trecută, mai mulţi pacienţi au părăsit unitatea sanitară şi au fost transportaţi cu un microbuz şcolar la o secţie de votare.

Directorul DSP Neamţ, Anca Brânduşa Movilă, a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că din foile de observaţie reiese că pacienţii transportaţi cu microbuzu şcolar sunt negativi pentru bacilul Koch.

„Din foile de observaţie nu reiese dacă pacienţii sunt contagioşi, fiind infectaţi cu alţi agenţi patogeni cu transmitere respiratorie. Presupunem că, atâta timp cât pacienţii erau internaţi şi nu trataţi la domiciliu, aceştia au necesitat izolare şi tratare în mediul spitalicesc”, a declarat directorul DSP Neamţ, Anca Brânduşa Movilă.

Potrivit sursei citate, microbuzul şcolar a fost decontaminat şi s-a realizat dezinsecţia acestuia cu substanţe biocide de la spital, după ce s-a realizat transportul pacienţilor înapoi, de la secţia de votare.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că în primul tur a fost solicitată urna mobilă pentru pacienţii care au vrut să voteze dar în turul al doilea nu au mai făcut această cerere în termenul legal. Duminică, circa 10 pacienţi şi-ar fi exprimat intenţia să voteze şi au fost transportaţi la secţia de vot cu microbuzul şcolar pus la dispoziţie de primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru.

Sursa foto: digi24.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și