Pasionatii de beauty au putut comanda dispozitivul FOREO UFO, iubit de celebritati, la doar 9.99 USD datorita unei erori de Black Friday

0

In aceasta dimineata, brandul suedez de skintech a anuntat faptul ca va onora toate comenzile plasate pe 29 Noiembrie cu ocazia Black Friday, atunci cand o eroare de sistem a cauzat modificarea pretului pentru device-ul UFO smart masking, de la 279 USD, la doar 9.99 USD.

Eroarea a fost confirmata in aceasta dimineata, atunci cand datele au aratat ca au fost comandate 38.574 de device-uri UFO la pretul de 9.99 USD – fapt care a cauzat companiei o pierdere de 10 milioane de dolari in doar doua ore. Eroarea, care a afectat site-ul www.foreo.com pe plan global, a pornit in jurul 9:30 PM, pe 29 Noiembrie cand un numar de utilizatori neobisnuit de mare a cauzat blocarea site-ului. Avand in vedere ca Black Friday era in toi, tehnicienii au repus site-ul in functiune, insa nu au sesizat eroarea pretului UFO, astfel ca utilizatorii au plasat comenzi in continuare.

In jurul orei 11:00 PM, un al doilea blocaj al site-ului a initiat investigatii amanuntite, iar numarul nemaivazut al utilizatorilor de pe site a facut ca tehnicienii sa lucreze peste noapte pentru a mentine site-ul sub observatie. Teama de a nu pierde aceasta oferta se pare ca a declansat in social media o avalansa de mesaje despre pretul de 9.99 USD al device-ului UFO.

Cu aceste mesaje, atunci cand eroare exista deja de o ora si 20 de minute, au fost cumparate 20 de UFO pe secunda in toata lumea, de pe site-ul www.foreo.com

Pana la miezul noptii eroarea a fost remediata si s-a transmis faptul ca a fost o eroare umana de listare, pentru ca s-a adaugat pretul de 9.99 USD la device-ul UFO, in loc sa se adauge pentru pachetul de masti acitvate UFO.

Filip Sedic, fondatorul FOREO, a auzit aceste noutati in timpul weekend-ului si a facut o delaratie clara: FOREO isi asuma sa onoreze toate comenzile plasate vineri, 29 Noiembrie: “Cand am auzit despre aceasta eroare, bineinteles ca am fost socat. Apoi cand am aflat ca s-au comandat 40.000 de UFO la pretul de 9.99 USD mi-am dat seama cat de mult a costat acest lucru compania. Nu exista ceva asemanator ca UFO pe piata si daca eroarea noastra a ajuns la urechile miilor de oameni de pe tot globul, se pare ca ei au fost mai atenti la ofertele de Black Friday decat am fost noi.”

“Chiar daca am pierdut peste 10 milioane de dolari, am castigat 40.000 de noi clienti, iar pentru mine acest lucru este cel mai important. Confirmam ca vom onora toate comenzile de Black Friday, ca intotdeauna.” adauga Sedic.

In total, se crede ca aceasta eroare FOREO a durat 120 de minute, a generat 38.574 de comenzi pentru UFO cu un discount de 96%, care a costat brand-ul peste 10 milioane de dolari. De obicei, pretul device-ului UFO este de 279 USD.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și