Petrolul scade în timp ce blocajele din Europa diminuează speranțele de recuperare a cererii

0

Prețurile petrolului și-au reluat scăderea luni, scăzând cu mai mult de 1% din cauza preocupărilor reînnoite că blocajele europene ar putea încetini o recuperare anticipată a cererii de produse combustibile.
Brentul brut a scăzut cu 69 de cenți, sau 1,1%, la 63,84 dolari pe baril. Petrolul american a scăzut cu 1,03 dolari, sau 1,7%, la 60,39 dolari pe baril. Ambele contracte au scăzut cu peste 6% săptămâna trecută.

„Extinderea blocării germane și blocarea parțială din Franța continuă să cântărească la sentimentul de consum al UE”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior de piață la OANDA.

Germania intenționează să extindă blocarea pentru a controla infecțiile cu COVID-19 într-o a cincea lună, potrivit unui proiect de propunere, după ce noile cazuri au depășit nivelurile autorităților care spun că vor determina spitalele să fie suprasolicitate.

Încrederea în siguranța vaccinului AstraZeneca COVID-19 a avut un mare succes în Spania, Germania, Franța și Italia, deoarece rapoartele despre cheaguri de sânge rare au fost legate de acesta și multe țări au încetat să îl folosească pe termen scurt, au arătat luni sondajele.

„Realitatea este că suntem încă departe de o recuperare completă a cererii și nivelurile record de capacitate de producție retrasă sunt principalele elemente de sprijin pentru piața petrolului”, a declarat Stephen Innes, strateg global de piață la Axi

Organizația țărilor exportatoare de petrol (OPEC) și aliații săi au instituit reduceri de producție fără precedent într-un pact de echilibrare a piețelor globale după ce cererea a scăzut în timpul pandemiei COVID-19.

Între timp, forajele din SUA încep să profite de o creștere anterioară a prețurilor pentru optimism cu privire la cererea revenită, adăugând cele mai multe platforme pentru extragerea petrolului din ianuarie.

Numărul instalațiilor de foraj pentru petrol și gaze, un indicator timpuriu al producției viitoare, a crescut cu nouă la 411 săptămâna trecută, cel mai ridicat din aprilie, a declarat firma de servicii energetice Baker Hughes Co, în raportul urmărit îndeaproape vineri.

Numărul de platforme a crescut în ultimele șapte luni și a crescut cu aproape 70% față de un minim record de 244 din august.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata