Petrolul scade pentru a treia sesiune înainte de inventarierea SUA a datelor Administrației Informațiilor Energetice

0

Petrolul a scăzut miercuri pentru a treia sesiune consecutivă, în timp ce investitorii au obținut profituri, pe când priveau înainte datele de stocuri din SUA, care vor deveni mai târziu în acea zi, pentru indicatori cu privire la prețurile următoare.

Țițeiul brent pentru luna mai a scăzut cu 63 de cenți, sau 0,9%, până la 66,89 dolari pe baril, după ce a atins mai devreme un nivel minim de 66,50 dolari pe zi, în timp ce țițeiul din West Texas Intermediar pentru aprilie a fost de 63,47 dolari pe baril, în scădere cu 54 de cenți sau 0,8% .

Prețurile au câștigat sprijin săptămâna trecută de la decizia OPEC + de a menține în mare măsură reducerile de producție în aprilie. Apoi, inițial, au sărit luni, Brent urcând peste 70 de dolari pe baril, după atacurile Yemeni Houthis asupra inimii petrolului saudit, înainte de a se stabili în timp ce alarma s-a diminuat.

„Este o conștientizare că nu a existat niciun impact asupra aprovizionării în urma atacului”, a declarat Virendra Chauhan, analist cu sediul în Singapore la consultanța Energy Aspects.

O combinație de factori, inclusiv importatorii importanți, China și India, care extrag țițeiul din depozitare la prețuri actuale ridicate și așteptările privind o rentabilitate a aprovizionării iraniene au răcit și prețurile, a adăugat el.
În Statele Unite, stocurile de țiței au crescut cu 12,8 milioane de barili în săptămâna până la 5 martie, potrivit surselor de tranzacționare, citând date de la grupul industrial al American Petroleum Institute. Analiștii se așteptau la o construcție de aproximativ 800.000 de barili într-un sondaj Reuters.

Cifrele oficiale de la Energy Information Administration (EIA) sunt așteptate miercuri.

Între timp, se așteaptă ca prețurile mai mari să readucă online mai multe provizii de țiței din SUA.

Producția de țiței din SUA se așteaptă în continuare să scadă cu 160.000 de barili pe zi (bpd) în 2021 la 11,15 milioane bpd, a declarat marți EIA, dar aceasta este o scădere mai mică decât prognozele lunare anterioare pentru o scădere de 290.000 bpd.

Gruparea OPEC + – Organizația țărilor exportatoare de petrol (OPEC) și producătorii aliați – ar putea deveni victima propriului succes, au spus analiștii de la banca EFG, deoarece prețurile mai mari rezultate din limitarea ofertei ar putea stimula producția de petrol din SUA.

„Prețul actual al petrolului WTI este cu mult peste nivelul necesar pentru a stimula o creștere substanțială a producției SUA, care, potrivit sondajelor realizate de Fed Dallas și Fed Kansas City, se ridică la aproximativ 56 USD pe baril”, a spus EFG.

„Cu cât rămâne mai mult peste acest prag, cu atât este mai mare stimulentul pentru SUA și alți producători non-OPEC + de a crește producția.”

Sursa: Financiarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata