Primele mașini Ford Puma asamblate la Craiova pleacă spre Europa, de Ziua Națională

0

Primele mașini Ford Puma asamblate la Craiova pleacă spre Europa, de Ziua Națională, potrivit unui anunț făcut de companie.

„Eu mă așteptam ca primele mașini să rămână în țară, mai ales că este 1 Decembrie…, poate nu pentru toți…”, comentează un utilizator Facebook pe pagina companiei.

Un alt utilizator îi răspunde că e mai bine ca mașinile să plece deoarece contribuie mai bine la economie dacă le exportă. „De acord, însă contextul nu este bine ales…. și măcar primele 10, 20 ,100… dacă tot vor să marcheze 1 Decembrie, puteau rămâne în țară”, îi răspunde primul.

Compania a început producția noului Puma în octombrie. Pentru lansarea noului model, compania a investit aproximativ 200 de milioane de euro la Craiova și era în curs de a angaja 1.700 de oameni.

La vremea respectivă, Ian Pearson, președintele Ford România, se declara „onorat și mândru” că alături de echipa din Craiova este parte a noului capitol reprezentat de lansarea producției noului Puma. „Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci și primul cu tehnologie hibridă integrată”, spunea Ian Pearson.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și