Prin ce… greutati trece un dulap metalic, atat la propriu, cat si la figurat?

0

Un dulap metalic este o piesa de mobilier utilizata in companii pentru depozitarea actelor si uneltelor de lucru. Cu ajutorul acestuia, orice antreprenor poate organiza informatiile intr-un mod mai clar si poate imbunatati nivelul de productivitate.

In plus, o astfel de solutie este mai practica decat un dulap din lemn sau unul din plastic. Iata insa prin ce “greutati” trece un astfel de produs de-a lungul timpului si care este nivelul sau de rezistenta!

Etapa de asamblare

Unele dulapuri metalice sunt livrate direct in stare complet asamblata. Cu toate acestea, s-ar putea ca modelul ales de tine sa fie expediat intr-o forma nesudata. Procesul de montare al pieselor trebuie realizat de un profesionist in domeniu si necesita o investitie suplimentara. Desi te-ai putea ocupa personal de aceeasi etapa, exista riscul de a deteriora anumite sectiuni sau de a le lasa vulnerabile. Pe de alta parte, acest eveniment nu are loc atunci cand lasi totul pe mana unei persoane cu experienta.

Este important sa faci verificari in mod constant pe orice dulap metalic, pentru a te asigura ca structura a ramas una stabila si nu exista riscul de accidentare. In anumite situatii, poti solicita polite suplimentare si alte dotari inainte de achizitie. O alta posibilitate este cea de a schimba culoarea exteriorului. Acest lucru se poate realiza partial sau in mod integral, rezultatul final fiind un design unic si care se integreaza perfect in incapere.

Perioada de utilizare

Dupa un anumit timp, orice dulap metalic ajunge sa prezinte defecte. Spre exemplu, vopseaua acestuia poate fi decojita intr-o anumita sectiune sau se poate forma rugina. O alta problema intalnita frecvent consta in aparitia zgarieturilor. Poti preveni ambele evenimente daca dispui de un tratament anticoroziv aplicat pe suprafata. Acesta are rolul de a impiedica patrunderea bacteriilor in material si de a opri oxidarea. Un alt tratament util este cel ignifug, care impiedica deteriorarile cauzate de contactul direct cu focul.

Unele produse dispun de certificari ISO, care atesta calitatea si comportamentul in mediile de lucru dificile. Spre exemplu, acestea pot fi ISO 9001:2008 Quality Management, ISO 14001:2004, Environmental Management si OHSAS 18001:2007 Health and Safety Management.

Siguranta obiectelor depozitate

Spre deosebire de produsele din lemn, politele unui dulap metalic nu se rup atat de usor. In schimb, acestea sustin o greutate de minimum 30 de kilograme fiecare. Un astfel de produs este ideal pentru cei care au nevoie de bibliorafturi cu acte legate de activitatile companiei. Daca-ti doresti mai mult de atat, anumite dulapuri metalice rezista la o greutate de pana la 70 de kilograme.

Acestea au constructia realizata din otel cu pereti laterali dubli si pot fi utilizate in domeniul comercial sau cel industrial. Capacitatea de stocare este legata de numarul de rafturi si de dimensiunile produsului selectat. Ca sa poti trece mai usor peste evenimentele neprevazute, este important sa citesti garantia si sa respecti indicatiile de utilizare afisate.

Cum alegi cel mai bun dulap metalic?

Multe dulapuri metalice sunt construite special pentru arhivare, insa unele din ele au alt rol. Spre exemplu, acestea pot fi realizate pentru amplasarea medicamentelor, a instrumentelor de lucru sau a substantelor periculoase. Este necesar sa analizezi acest criteriu si sa-ti rezervi timp inainte de a lua decizia finala!

 

Articol realizat de www.iagency.ro

Citește și