Reconstrucție la FCSB. Cum poate arăta „primul unsprezece” în sezonul 2020-2021

0

FCSB este în pericol să nu prindă podiumul Ligii I în sezonul 2019-2020. Bogdan Argeș Vintilă a fost demis în urma rezultatelor slabe din Play-off, dar, potrivit finanțatorului Gigi Becali, va rămâne antrenor la echipa secundă.

Noul principal al „roș-albaștrilor” este Toni Petrea, cel care a fost „secundul” lui Laurențiu Reghecampf  de la debutul în antrenorat și până acum câteva zile.  Din această postură, Petrea a cucerit 4 trofee cu FCSB (Liga I – 2013 și 2014, Supercupa României – 2013, Cupa Ligii – 2016) și unul cu Al Hilal (Cupa Arabiei Saudite).

Alături de antrenorul secund Mihai Pintilii și de preparatorul fizic Tommy Neubert, Petrea are misiunea să înceapă reconstrucția la echipa care nu a mai câștigat titlul din anul 2015, în ciuda faptului că a investit cel mai mult în transferuri an de an.

Prima schimbare, în atac

Prima schimbare importantă la nivelul lotului de jucători a fost consemnată în compartimentul ofensiv: Sergiu Buș a semnat un contract pe trei ani, urmând a fi atacantul titular. Viitoarele ținte sunt doi fundași centrali, pe care Meme Stoica va trebui să îi găsească în țările indicate de patron: Grecia, Serbia, Rusia, Cipru sau Bulgaria. Sau… în România. Presa sportivă a scris că Virgil Ghiță (Viitorul Constanța) și Bogdan Țâru (Jagiellonia) se pregătesc să facă trecerea la FCSB. Suma totală a transferurilor ar fi 2,2 milioane de euro.

Va fi reconstrucție și la nivel mental. Gigi Becali a anunțat că va îndeplini rolul de psiholog. Din sezonul viitor, va avea discuții individuale cu jucătorii înainte de fiecare etapă: „Va fi altceva, o să mă ocup personal. Nu mai voiam, dar trebuie să mă ocup personal. Ce înseamnă personal? O să vorbesc cu jucătorii înainte de fiecare meci pentru că nu se mai permite vreun eșec la anul! Trebuie să luăm campionatul sezonul viitor! Acum, echipa e debusolată”.

Pleacă Man și Coman?

Dennis Man se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FCSB, contand pentru play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, luni 29 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pentru prima oară în ultimii 10 ani, FCSB nu are cotă pentru câștigarea campionatului cu trei etape înainte de final. Universitatea Craiova are cota 1.80 să termine Play-off-ul pe locul 1, în timp ce ardelenii au cota 1.95 la Betano, una dintre cele mai bune case de pariuri online conform cote-pariuri.ro.

Ca să fie bani de reconstrucție, Gigi Becali va fi nevoit să vândă unul sau doi jucători importanți. Primul pe listă este Dennis Man. Atacantul a fost urmărit în returul semifinalei cu Dinamo de trimișii lui Norwich City, care au negociat apoi cu Gigi Becali. Patronul lui FCSB a cerut 15 milioane de euro, dar englezii au răspuns că nu pot oferi mai mult de 5 milioane de lire sterline (aproximativ 5,6 milioane de euro), având în vedere sezonul slab făcut de Man. Alte echipe interesate de transferul atacantului în vârstă de 21 de ani ar fi Atalanta, revelația din Serie A, și Newcastle United.

Un alt jucător care ar putea să plece este Florinel Coman, aflat în pauza de iarnă în discuții avansate cu echipe din Major League Soccer. Rămâne de văzut dacă americanii vor reveni cu o ofertă, pentru că nici Coman nu a jucat foarte bine în 2020.

În cazul în care vor pleca Man și Coman, locul lor în spatele vârfului împins poate fi luat de Olaru și de Cristian Dumitru, jucătorul care a impresionat în acest final de sezon. Iată cum ar putea arăta primul „unsprezece” al lui FCSB în sezonul 2020-2021, sub comanda lui Toni Petrea:

  1. Vlad – Al. Crețu, Iul. Cristea, Țâru, Panțâru – Oaidă, Moruțan, Fl. Tănase – Olaru, Sg. Buș, Dumitru.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și