Renumitul nutriționist Mihaela Bilic îți arată cum ar trebui să arate cele trei mese pe zi, pentru un stil de viață sănătos
Nu este o noutate faptul că dr. Mihaela Bilic oferă sfaturi în domeniul alimentar, întrucât are foarte multe cunoștințe în acest domeniu. Unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din România este de părere că poți consuma orice îți dorești atâta timp cât o vei face cu măsură. O dietă corespunzătoare și sănătoasă are la bază atât proteine și minerale, cât și toate categoriile de alimente necesare organismului.
Mihaela Bilic a efectuat, conform eva.ro, câteva recomandări în ceea ce privește modul în care ar putea să arate cele trei mese principale ale zilei, micul dejun, prânzul și cina.
Așadar, cele trei mese pe zi sugerate de Mihaela Bilic arată astfel:
Propuneri pentru micul dejun:
1 iaurt mic (150g) + 1 banană tăiată felii;
2 ouă fierte sau omletă (fără ulei) + 1 felie de pâine prăjită + 1 roşie + 1 castravete;
1 baton de cereale + 1 cană de lapte semidegresat (250ml);
2 felii de şuncă + 1 felie de pâine de secară + 1 roşie + 1 ardei gras;
Platou cu fructe: 1 banană + 2 kiwi + 2 felii de ananas + 10 căpşuni;
1 pumn musli + 1 iaurt mic.
Sugestii pentru prânz:
o ciorbă/supă mare de orice fel cu carne slabă (fără smântână) şi multe legume (inclusiv cartof) cu ardei iute;
1 porţie de paste cu sos roşu (arrabiate, Bolognese) + 1 lingură de parmezan ras;
1 cană de supă de legume + 1 pulpă de pui la rotisor (sau jumătate de piept) + murături;
1 porţie de risotto cu orice fel de ingredient + 1 salată verde;
1 porţie de tocăniţă de legume cu carne slabă de orice fel sau ghiveci + murături sau salată;
2 triunghiuri de pizza (cu blat subţire) + o salată mare asortată;
1 porţie de peste alb la cuptor sau la grătar + 3 linguri de orez integral + legume fierte sau la grătar.
Sugestii pentru cină:
1 bucată de pește la cuptor (gătă în folie de staniol cu ierburi aromatice şi puţin unt sau ulei) + legume la grătar sau fierte;
1 bucată de carne de vită la grătar + legume la grătar (ciuperci, dovlecei, vanaţă) sau fierte (conopidă, broccoli, fasole verde) + 1 cub de unt;
1 porţie de ciorbă de legume cu carne slabă (fără cartofi, fasole boabe, paşte făinoase sau orez) + ardei iute.
Sursa foto: avantaje.ro
Sursa – Glow Magazin.