Romantismul de neegalat oferit de noile modele de seminee pe lemne. Afla cum poti beneficia de asta

0

Fie ca este vorba despre mirosul lemnului care arde in timp ce iti citesti romanul preferat, fie ca este vorba despre caldura pe care o degaja in toata camera, un semineu este alegerea ideala pentru casa ta.

Noile modele de seminee pe  lemne ofera o multime de beneficii, dar va trebui sa te informezi bine inainte de a face achizitia.

Cu orice tip de seminee pe lemne devii independent energetic

La fel ca multe alte proiecte de imbunatatire a locuintelor, montarea unor seminee pe lemne ofera plus valoare casei tale, in cazul unei revanzari. De asemenea, costurile cu utilitatile vor scadea considerabil, deoarece orice model de seminee pe lemne ai alege, fii sigur ca este independent de sursele de energie din casa ta.

In functie de locatie, va trebui sa cumperi lemne sau sa faci provizii din copacii aflati pe proprietatea ta. Lemnul este o resursa regenerabila, in timp ce gazul si electricitatea se pot termina. De asemenea, noile seminee pe lemne sunt prietenoase cu mediul inconjurator, astfel incat, atat in ceea ce priveste natura, cat si resursele financiare, lemnele sunt cea mai potrivita alegere.

Nu exista nimic mai romantic decat dansul flacarilor si trosnetul lemnelor care ard in semineu. Daca ai norocul sa fii deja posesorul unuia sau mai multor seminee pe lemne, stii cat de minunata este senzatia. Daca, insa, esti in faza de alegere dintre modelele de seminee pe lemne, cu siguranta urmatoarele informatii iti vor fi de folos.

In primul rand, ce sunt si cum functioneaza modelele de seminee pe lemne?

In esenta, toate tipurile de seminee pe lemne, cuprind:

  • o vatra (practic este podeaua din fata semineului);
  • caminul (unde arde lemnul);
  • clapeta (parghia care inchide canalul de fum);
  • camera de fum;
  • cosul de fum (in cazul in care fumul este tras si eliminat).

Este important sa folosesti doar lemne uscate, indiferent ce model de seminee pe lemne alegi, deoarece ofera cel mai eficient foc cu cea mai mica cantitate de fum si creozot.

Incepand cu diminuarea costurilor cu energia pentru incalzirea casei, orice seminee pe lemne au foarte multe avantaje, printre care:

  • Costul combustibilului este net mai mic decat cel pentru gaze sau energie electrica;
  • Poti achizitiona lemnul local, sprijind comunitatea in care traiesti;
  • Pretul lemnului este relativ stabil;
  • Lemnul este durabil si regenerabil;
  • Emisiile de fum poluant sunt minime in cazul lemnului;
  • Ofera o ambianta naturala.

In al doilea rand, ce tipuri de seminee pe lemne exista?

Oferta de seminee pe lemne este foarte variata, astfel incat vei avea de unde sa alegi. Va trebui doar sa tii cont de cativa factori, printre care stilul casei tale, bugetul disponibil si modul in care intentionezi sa utilizezi semineul. Uneori, in mod popular, se foloseste si termenul de sobe pentru a denumi seminee pe lemne. Acestea pot fi utilizate ca sursa primara de caldura, sau ca o sursa suplimentara, fata de caldura oferita de reteaua de termoficare. De asemenea, multe seminee pe lemne sunt utilizate doar pentru ambianta pe care o ofera.

Sobe cu lemne: sunt incalzitoare care functioneaza cu lemn si sunt realizate din fonta sau otel.

Insertii pentru semineu: sunt similare ca functionalitate cu sobele cu lemen, doar ca sunt instalate in caminul unui semineu existent.

Seminee pe lemne: exista doua tipuri majore. Sunt seminee pe lemne traditionale, din zidarie si seminee pe lemne din prefabricate. De cele mai multe ori, acestea nu sunt folosite ca sursa principala de incalzire. Au rolul de a infrumuseta atmosfera si a crea o ambianta placuta.

Sobe de zidarie: acestea produc mai degraba focuri rapide si fierbinti, decat focuri lungi mocnite. Avantajul este ca ard curat si cu putine emisii.

Daca iti doresti un semineu cu combustibil alternativ, poti gasi modele deosebite de seminee pe gaz pe www.seminee-expert.ro.

Citește și