Sălaj: Proiect european de 21 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din Zalău

0

Iluminatul public din Zalău va fi modernizat şi extins printr-un contract cu finanţarea europeană de aproape 21 milioane de lei, contractul de lucrări fiind semnat vineri, de administraţia locală, cu firma câştigătoare a licitaţiei publice.

„Prin intermediul acestui proiect va fi modernizat sistemul de iluminat public pe o lungime de 39,57 km, prin realizarea de reţele noi şi înlocuirea aparatelor de iluminat. Toate aparatele vor fi echipate cu sistem de telegestiune pentru controlul şi monitorizarea sistemului. Acest proiect cuprinde inclusiv investiţii pentru iluminarea unor treceri de pietoni cu energie din surse regenerabile, respectiv cu panouri fotovoltaice”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii vineri, de Primăria Zalău.

Potrivit sursei citate, odată cu implementarea acestui proiect sistemul de iluminat va fi modernizat şi eficientizat prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED.

Iluminatul public din municipiu va fi adus la valorile cantitative şi calitative din prescripţiile naţionale şi internaţionale şi va fi atins obiectivul stabilit prin Planul de acţiune pentru energie durabilă, respectiv reducerea consumului de energie electrică şi reducerea cheltuielilor pentru de menţinere a sistemului de iluminat, se adaugă în comunicatul menţionat.

„Sistemul de iluminat public care urmează să fie realizat prin acest proiect este un sistem modern, cu telegestiune şi grad de iluminare suplimentat cu 50% pentru trecerile de pietoni. Finalizarea acestei investiţii va rezolva încă o problemă din municipiu şi vom aduce Zalăul mai aproape de standardele unui oraş european”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Sursa foto: jri.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și