Se lanseaza primul serviciu privat de trenuri de mare viteza din Florida

0

Noile trenuri din Florida vor face  drumurile sa para adevarate calatorii in timp si de asemenea vor ajuta si la evitarea aglomeratiei de pe autostrazi. Daca planuiesti sa iti petreci sarbatorile de iarna in vizita in Florida(poate si pentru ca este mai cald decat la noi), ai putea sa te bucuri de asemenea si de primul serviciu privat de trenuri de mare viteza din acel stat.

Trenul express Brightline promite sa taie din timpul de calatorit intre destinatiile de concediu prin rularea la viteze de la 127 de km pana la 200 km pe ora. Proiectul se va lansa mai tarziu in aceasta luna cu calatorii de la West Palm Beach pana la Fort Lauderdale. Insa, pe viitor, serviciul acesta se va extinde si pana in centrul orasului Miami si in Orlando.

Acest serviciu privat de trenuri de mare viteza este asteptat sa indeparteze pana la 3 milioane de masini de pe strazile din aceasta zona

Localnicii si vizitatorii pot sa scurteze de asemenea ruta de deplasare pana la munca, in oras sau in vizita, urmand ca drumul de 5 ore de la West Palm la Miami sa dureze doar 2 ore.

Cu toate acestea, tarifele inca nu au fost afisate sau aduse in discutie, insa ne vom putea astepta la preturi relativ mai mari ca si in cazul trenurilor TGV din Franta, de exemplu. Totusi, un studiu din 2015 de la All Aboard Florida a estimat costul unei calatorii din West Palm in Miami la aproximativ 16 euro.

Iar inclus in asta, pe langa calatoria propriu zisa, mai sunt asigurate si alte facilitati precum scaune din piele, ferestre largi, wi-fi gratuit si prize electrice. Iar pentru ca sunt mult mai curate si mai noi, motoarele electrice diesel reduc emisiile si zgomotul pentru o calatorie mult mai linistita.

Statiile unde vor opri aceste trenuri de mare viteza vor include sali de asteptare si vor oferi mai multe optiuni de transport pentru a ajuta calatorii sa ajunga la destinatia lor. De asemenea, le vor mai fi puse la dispozitie buticuri unde sa faca cumparaturi, restaurante si piete in exterior la unele statii, chiar si in inima orasului.

Sursa: womansday.com

Sursa foto: bizjournals.com

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata