Shawky Gharib, selecționer Egipt U23

0

 Shawky Gharib, selecționerul reprezentativei sub 23 de ani a naționalei Egiptului, a declarat că își dorește ca Mohamed Salah (27 de ani), vedeta lui Liverpool, să participe la Jocurile Olimpice din 2020.

Egiptenii, deja calificați la Jocurile Olimpice din 2020, spun că își doresc ca Salah să repezinte țara, însă aceștia se tem ca fotbalistului să nu îi fie permis acest lucru de către echipa de club.

„Mohamed Salah este o sursă de mândrie pentru toți arabii și egiptenii. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume și oferă o imagine excelentă Egiptului în străinătate. Totuși, dorința de a participa la Jocurile Olimpice trebuie să fie comună. E profesionist și are datorii față de clubul său. Sigur, vreau ca Salah să fie în lot, dar trebuie să mai vrea și el. Cu mine la echipa națională, a fost unul dintre jucătorii care au dat tot pe teren, fiind și golgheter”, a declarat Gharib, pentru CBC.

Echipele masculine de fotbal care participă la Jocurile Olimpice vor folosi jucători sub 23 de ani, având posibilitatea de a avea în lot doar trei fotbaliști care să depășească această vârstă.

Salah a participat alături de Egipt și la Jocurile Olimpice din 2012, când a înscris trei goluri, iar echipa sa a părăsit competiția în sferturile de finală. La prima reprezentativă, atacantul are 41 de goluri în 67 de apariții.

La Jocurile Olimpice din 2020 va fi prezentă și România, care a obținut calificarea după accederea reprezentativei U21 în semifinalele Campionatului European din acest an.

Sursa: News24.ro.

Citește și