Tehnologia alimentată cu „tot ce este minunat” a avut un impact de neoprit

0

Întrebarea de astăzi de 72 miliarde de dolari pentru investitori: să cumpere sau să nu cumpere în mitingul de acțiuni globale?

În ciuda prețurilor acțiunilor umflate, a politicii și a pandemiei, răspunsul multora este un „da” răsunător.

Aceasta nu doar datorită stimulului fără precedent – 20 de miliarde de dolari și contorizare – forțează o schimbare structurală a modului în care sunt evaluate valorile financiare.

De asemenea, este vorba de ani de schimbări sociale, inovație și acum, pandemia, care ar putea transforma pentru totdeauna modul în care oamenii lucrează, studiază și fac cumpărături – jucând în mâna dominantă a stocurilor tehnologice.

Așadar, în timp ce focarele de coronavirus reînnoite și alegerile americane în curs de dezvoltare au făcut ca unii investitori să fie precauți, mulți tauri de capital sunt atârnați acolo, după ce la sfârșitul lunii martie au crescut deja valoarea stocurilor la nivel global cu 24 de trilioane de dolari.

Întrucât acțiunile globale se situează aproape în valoare maximă record, strategii spun că, comutarea rapidă a ursului la foc a fost nu numai justificată, ci merită să meargă mai departe.

„Pandemia COVID a preluat tendințele existente – o dependență mai mare de tehnologie, cumpărături online, funcționare de la distanță, etc. – și le-a supraalimentat”, a spus Benjamin Jones, un strateg principal multi-active la State Street Global Markets.

Având în vedere că stocurile de tehnologie își păstrează creșterile, investitorii spun că următoarea etapă a mitingului este probabil să provină din stocuri de valoare – așa se numește pentru că tranzacționează la evaluări mai ieftine decât colegii lor orientați spre creștere.

Stocurile beneficiază desigur de primele de riscuri de capital peste medie, pe care le poate câștiga profitul deținând acțiuni comparativ cu activele fără riscuri.

Stocurile globale au un ERP de 4,6%, în timp ce stocurile din SUA sunt de 4%. Acest lucru s-ar putea eroda de-a lungul timpului, dar deocamdată ratele dobânzilor par ferm fixate pe podea. În ceea ce privește evaluările, acestea sunt de aproape 22 de ori câștiguri înainte pentru indicele S&P 500 din SUA.

SPX, cel mai mare de la „bula .com” la începutul anului 2000. Dar atunci, și indicele s-a schimbat dramatic cu tehnologia, de departe cea mai mare componentă a sectorului său.

Alcătuind aproximativ o treime din indicele de referință, aceștia sunt beneficiarii finali de ședere la domiciliu pandemici, în special cei cunoscuți sub numele de FANGMAN – un grup tehnologic extins format din Facebook (FB.O), Apple (AAPL.O), Netflix (NFLX) .O), Google (GOOGL.O), Microsoft (MSFT.O), Amazon (AMZN.O) și producătorul de cipuri Nvidia (NVDA.O).

Sursa – Glow Magazin.

Citește și