Pentru a evita aceste probleme, studiul recomandă cumpărătorilor efectuarea sesiunilor de cumpărături festive în reprize scurte, denumite ”cumpărături intensive în interval scurt”, urmate de perioade scurte de recuperare. Acest tip de antrenament va menţine ritmul cardiac ridicat, precizează sursa citată.
„Reprizele de circa 10 minute de cumpărături online sau achiziţionarea de articole unice în pauza de masă pot să scadă stresul şi ajută la echilibrarea nivelului de adrenalină. De regulă, potrivit studiilor noastre, pe anumite site-uri de cumpărături, luni este ziua cu cele mai bune oferte pentru cumpărături online. De asemenea, unele articole sunt cu circa 18% mai ieftine în magazinele online la începutul săptămânii decât vineri, sâmbătă sau duminică. Astfel cumpărătorii pot economisi sute, chiar mii de lei pe an doar prin schimbarea zilei în care îşi fac cumpărăturile pe internet”, explică Simion Cata, directorul negociat.ro.
O altă cercetare efectuată de marketplace, pe un eşantion format din 7.642 de produse analizate timp de trei luni prin comparare pe site-urile de profil, arată că jocurile de familie au fost cu în medie 18,1% mai ieftine în ziua de luni decât vinerea. Totodată, ochelarii de soare au fost cu 17% mai ieftini iar jocurile video au fost cu 15,2% mai ieftine lunea decât sâmbăta.
Cercetarea, focusată pe articole de relaxare, a descoperit că trackerele de fitness şi corturile au fost cu 7,8% mai ieftine la începutul săptămânii, trambulinele au fost cu 7,7% mai ieftine iar valizele cu 8,9% mai ieftine. Diferenţe mai mici au fost realizate la console de jocuri, tunzătoare de iarbă, pantofi de alergare, scaune de maşină şi grătare.
Sursa: Financiarul.ro.