Veneratul chitarist Eddie Van Halen moare la 65 de ani după lupta împotriva cancerului

0

Eddie Van Halen, venerat chitarist și cofondator al popularei trupe rock Van Halen, a murit de cancer, a anunțat fiul său.

Muzicianul olandez-american, în vârstă de 65 de ani, urma un tratament pentru cancerul de gât.

Trupa sa, Van Halen, a fost cunoscută mai ales pentru piesa Jump, care a ajuns în topul topurilor americane în 1984.

Fiul său Wolfgang i-a adus un omagiu pe rețelele de socializare, spunând că este cel mai bun tată pe care l-ar putea cere vreodată.

„Fiecare moment pe care l-am împărtășit cu el și în afara scenei a fost un cadou”, a scris Wolfgang, care a devenit basistul lui Van Halen în 2006.

„Inima mi-e frântă și nu cred că mă voi recupera vreodată pe deplin după această pierdere. Te iubesc atât de mult, Pop.”

Unele dintre cele mai mari nume ale rock-ului și-au adus omagiul față de „Mozart of rock guitar” pe rețelele de socializare, cântăreața Kiss Gene Simmons numindu-l „zeul chitarelor”.

Site-ul de știri al celebrităților TMZ, care a dat prima dată știri despre moartea sa, a declarat că Van Halen a murit marți la Spitalul St Johns din Santa Monica, California, înconjurat de familia sa.

Chitaristul fusese internat și ieșit din spital în ultimul an și recent a urmat o rundă de chimioterapie, a raportat TMZ, citând surse.

Van Halen a avut alături pe fiul său Wolfgang și pe soția sa Janie Liszewski, cu care s-a căsătorit în 2009.

Cum a crescut Van Halen la stele?

Născut în Amsterdam, Olanda, Van Halen era fiul lui Eugenia Van Halen și a lui Jan Van Halen, clarinetist, saxofonist și pianist.

Influența muzicală a afectat-o ​​pe Van Halen, care a fost învățat să cânte la pian în copilărie.

Când familia a emigrat în Pasadena, California, în 1962, au adus un pian pe barcă.

„De fapt, am cântat muzică pe barcă pe drumul de aici, știi? Vorbesc serios! Nu a fost de genul„ deci ce vrei să faci în viață? ”. Tata a spus:„ Trebuie să-ți câștigi existența. Deci, dacă nu ar fi fost muzica, nu am fi supraviețuit „, a declarat Van Halen într-un interviu din 2012 cu Esquire.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și