Vodafone VOD.L, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, și-a ridicat perspectivele de venituri luni, spunând că este din ce în ce mai încrezător după o primă jumătate „rezistentă”, în ciuda impactului COVID-19 care își ascunde impulsul de bază.
Compania britanică a fost afectată de pierderea veniturilor din roaming, întrucât călătoriile internaționale au fost restrânse de pandemie, rezultând o scădere de 0,4% a veniturilor din serviciile de grup în al doilea trimestru.
Cu excepția serviciilor de roaming, veniturile din servicii au crescut cu 1,5%, a spus compania, ajutată de creșterea bazei sale de clienți din contractele europene la 65 de milioane și de clienții săi de bandă largă la 25,4 milioane și de planurile de date mobile nelimitate cu viteză pe nouă piețe.
Directorul executiv Nick Read a declarat că rezultatele au subliniat „o încredere sporită” în perspectivă și au demonstrat progrese în creșterea loialității clienților, creșterea bazei sale fixe de bandă largă și livrarea eficientă a 5G prin partajarea în rețea.
„În general, sunt mulțumit de ritmul și performanța față de planul nostru”, a declarat el reporterilor luni.
Vodafone a plasat cifre pe obiectivul său de câștig de bază ajustat pentru anul până la sfârșitul lunii martie: 14,4 miliarde de euro la 14,6 miliarde de euro, comparativ cu 14,5 miliarde de euro pentru anul precedent.
Anterior spusese că vor fi „nule până ușor în jos”. Analiștii prognozau 14,37 miliarde de euro. Acțiunile au crescut cu până la 4%, până la 125 de pence, cel mai înalt nivel de la sfârșitul lunii iulie.
Vodafone, care intenționează să enumere activitățile sale de turnuri din Frankfurt la începutul anului viitor, și-a confirmat, de asemenea, orientarea gratuită pe tot parcursul anului de fluxuri de numerar de cel puțin 5 miliarde de euro înainte de costurile de spectru și restructurare, luni.
Read a spus că mai multe detalii despre planul IPO vor fi date investitorilor marți. Cu toate acestea, el a spus că Vodafone a dorit să își pună participația în asocierea CTIL cu Telefonica TEF.MC în spin-out.
„Am făcut o cantitate semnificativă de muncă cu Tef (Telefonica) și intenția noastră este de a ne rula în cele din urmă participația la CTIL în Vantage Towers, în mod ideal înaintea IPO”, a spus el.
Pentru cele șase luni până la sfârșitul lunii septembrie, Vodafone a raportat câștiguri ajustate de 7,0 miliarde de euro, în scădere cu 1,9%, în scădere cu 2,3% a veniturilor grupului, până la 21,4 miliarde de euro.
Citeste continuarea Vodafone este din ce în ce mai încrezător după prima repriză rezistentă