10 idei ușoare pentru a arde caloriile

0

Sportul este foarte bun pentru sănătate, dar uneori motivația lipsește cu desăvârșire. Liniștește-te. Poți arde calorii zilnic fără să faci prea multe lucruri sau eforturi în viața de zi cu zi. Un telefon și o ședință de shopping sunt uneori de ajuns… Să vedem care sunt activitățile care te fac să slăbești fără să îți dai seama.

Mergi pe jos zilnic. Merg pe jos sau cu mașina? Grea alegere! Chiar dacă este mult mai comod cu mașina, profită de timpul frumos ce își face apariția și umblă mai des pe jos. Ideal ar fi să mergi pe jos între o jumătate de oră și o oră pe zi. Rezultatul – scapi de calorii, între 150 și 300 kcal. În plus este și o modalitate excelentă de a scăpa și de stres.

Dezlănțuie-te pe ringul de dans. Cine ar fi crezut că ringul de dans poate fi aliatul tău ideal pentru a slăbi? Dansând între o oră și patru ore vei scăpa de calorii, între 150 și 600 de kcal! Cu condiția să limitezi bineînțeles, consumul de alcool.

Fă shopping. Fashionistele înrăite vor fi cele mai încântate, cu siguranță. Acestea îmbină utilul cu plăcutul fără să știe. O ședință de shopping de aproximativ 3 ore te va scăpa de măcar 640 de kcal. Dacă ai mai multe sacoșe, gândește-te să le echilibrezi pe ambele brațe pentru a evita durerile de spate. Îți vei solicita și abdomenul, dar și bicepșii.

Urcă scările. La tine acasă, dar și la locul de muncă lasă liftul și ia-o pe scări. Urcând scările două câte două vei scăpa de 7 kcal pentru 2 etaje sau aproximativ 150 pentru o activitate de 15 minute. Vei obține niște fesieri de vis și îți vei îmbunătăți ritmul cardio-vascular.

Apelează la jetul de apă rece. După ce dușul este gata, treci cu un jet de apă rece peste ansamblul corpului timp de 2 minute. Nu este foarte plăcut, dar rezultatul merită. 100 de kcal minus și o piele mai fermă.

Sărută-te. Pentru a alunga caloriile, nimic nu se compară cu o cură de săruturi. Pierzi între 2 și 3 kcal pe minut sau 25 kcal pentru 10 minute. Îți vei solicita și 12 mușchi ai buzelor și 19 ai limbii. Obrajii vor fi și ei mult mai fermi. Poți deveni dependentă!

Râde mai mult Râsul mărește cheltuielile energetice ale corpului tău. Poți arde astfel între 10 și 40 de kcal între 10-15 minute.

Vorbește la telefon. Vorbind la telefon poți scăpa de aproximativ 102 kcal pe oră. Cu cât ridici mai mult vocea sau gesticulezi, cu atât mai bine.

Spală-te pe dinți. Nu este o glumă. Este o activitate cu efecte benefice pentru siluetă pe termen lung. Dacă te speli pe dinți de 2 ori pe zi, timp de 2, 3 minute, vei arde aproximativ 342 de kcal pe lună. Un motiv foarte bun pentru a te spăla mai des! Dinți mai albi dar și o siluetă de vis!

Dă cu aspiratorul. Iată o activitate foarte eficientă pentru siluetă.  O oră- 200 kcal mai puțin!

Sursa – Glow Magazin.

Citește și