2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină vor intra în depozitele Unifarm

0

Până la sfârşitul acestei săptămânii, un număr de 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg intră în depozitele Unifarm, a anunţat, miercuri, Terapia – o companie Sun Pharma, într-un comunicat.

Iar primele 200.000 de doze din acest medicament vor ajunge în depozitele Unifarm începând de joi, 16 aprilie 2020.

„Ne-am mobilizat foarte repede, în contextul în care acest medicament este extrem de greu de procurat, pentru că există o cerere imensă la nivel mondial datorită unor studii încurajatoare privind eficienţa lui în tratamentul COVID-19. Cele 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienţi conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii. La aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria am lucrat împreună cu specialiştii din Guvernul României, Direcţia Politica Medicamentului din Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm, cărora le mulţumim pentru că au facilitat în cel mai scurt timp formalităţile legate de importul acestui medicament”, a declarat Dragoş Damian, director general al Terapia.

Compania Terapia a acordat, până în prezent, donaţii şi sponsorizări în valoare de peste 500.000 de euro spitalelor şi instituţiilor care se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, bani care sunt utilizaţi la procurarea echipamentelor necesare personalului medical.

„Parteneriatul nostru cu sistemul sanitar nu se opreşte, însă, aici. Ne pregătim ca, până la mijlocul lunii august, să aducem în ţară 1.000 kg de materie primă de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) care să fie utilizată ca rezervă pentru fabricarea medicamentului, dacă situaţia o va cere. De asemenea, fabricăm şi punem pe piaţă lunar circa 500 mii de cutii de Paracetamol în 3 forme de prezentare şi stăm la dispoziţia autorităţilor pentru a fabrica sau importa şi alte preparate necesare în lupta împotriva pandemiei”, a adăugat reprezentantul Terapia.

CompaniaTerapia,  din martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizaţie bazată pe cercetare şi dezvoltare care reuneşte 42 de situri de producţie, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice şi OTC ce sunt distribuite în peste 100 de ţări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajaţi la nivel global.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și