50 de persoane dintr-o comună din Braila în izolare la domiciliu

0

Un număr de 50 de persoane din comuna Şuţeşti se află în izolare la domiciliu după ce au muncit într-o localitate carantinată din Buzău, a informat, luni, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Potrivit acestuia, este vorba despre 18 familii ai căror membri au muncit ca zilieri in judeţul Buzău, la cules şi sortat usturoi în localitatea Râmnicelu, aflată la 30 de kilometri de Şuţeşti, care a intrat în carantină începând cu data de 9 mai.

„Sâmbătă dimineaţă am discutat cu domnul Cristi Codreanu, primarul comunei Şuţeşti, şi am convenit să îi identificăm pe toţi cei care au mers la muncă în comuna Râmnicelu din judeţul Buzău, recomandându-le să rămână în casă până vom primi concluziile epidemiologilor. Listele au fost transmise la DSP, doamna Gavrilescu (epidemiolog în cadrul DSP – n.r.) recomandând autoizolarea voluntară la domiciliu, ca măsură preventivă, neavând până în acest moment vreo persoană cu simptome sau date din care să rezulte că avem vreun contact al unui buzoian infectat. Primarul a convocat o şedinţă CLSU Şuţeşti pentru această dimineaţă, în cadrul căreia va stabili modul în care vor sprijini familiile izolate”, a declarat Cătălin Boboc.

Sursa: News24.ro.

Citește și