A murit miliardarul media David Barclay, în vârstă de 86 de ani

0

Sir David Barclay, coproprietar al ziarului Daily Telegraph, a murit la vârsta de 86 de ani. Sir David, împreună cu fratele său geamăn Sir Frederick, au construit un imperiu de afaceri cuprinzând hoteluri, comerț cu amănuntul și mass-media.

Moartea sa a fost anunțată în Telegraph, care a raportat că a murit duminică după o scurtă boală. Frații aveau o avere estimată la 7 miliarde de lire sterline, conform listei bogate din Sunday Times din 2020.

Frații miliardari erau cunoscuți pentru că erau timizi din punct de vedere media și rareori acordau interviuri.

Născut în Hammersmith, vestul Londrei, în 1934, Sir David a fost profund modelat de amintirile din război din copilărie și de moartea tatălui său când avea 12 ani.

El și geamănul său Frederick – care era cu 10 minute mai tânăr – au început ca pictori și decoratori, înainte de a se muta în proprietăți și, în cele din urmă, în hoteluri.

Succesul lor în domeniul imobiliar și hotelier i-a ajutat să preia Ellerman Lines, o companie de transport maritim cu interese în fabricarea berii, în 1983. Acest lucru a oferit o platformă de lansare din care vor deveni miliardari.

Hoteluri, hârtii și magazine

În diferite momente, portofoliul lor de hoteluri a inclus o serie de active de trofee, inclusiv hotelul Ritz din Londra, pe care l-au vândut în martie anul trecut. În 2012, Panorama BBC a raportat că Ritz nu a plătit niciun impozit pe profit de când a fost preluat de Barclays în 1995.

La acea vreme, Sir David a spus că „au acționat într-un mod responsabil în ceea ce privește impozitarea și nu au fost niciodată implicați în niciun sistem de evitare a impozitelor”.

În 2015, gemenii au vândut grupul de ospitalitate Maybourne, care a inclus hoteluri de lux precum Claridges. Frații s-au aventurat pentru prima dată în proprietatea presei prin achiziționarea din 1992 a ziarului paneuropean The European, care a fost închis în 1998.

De asemenea, au cumpărat The Scotsman în 1995 și Sunday Business în 1997.

„După aceste inițiative în arena publicării, frații au alimentat încă din anii 1980 ambiția de a deține grupul Telegraph”, a spus The Telegraph.

Au achiziționat Grupul Telegraph în 2004 pentru 665 milioane de lire sterline de la grupul Hollinger al magnatului mass-media canadian Conrad Black. Frații au avut, de asemenea, o serie de incursiuni în comerțul cu amănuntul, inclusiv Shop Direct, retailerul de modă Very și firma de livrare Yodel.

Perechea a fost numită cavaler în 2000 pentru servicii de caritate. În acest moment, se credea că fundația lor a donat aproximativ 40 de milioane de lire sterline pentru caritate și cercetare medicală.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și