Actorul lui James Bond, Sean Connery, a murit la vârsta de 90 de ani

0

Sir Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, a spus familia sa. Actorul scoțian a fost cel mai bine cunoscut pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran și a apărut în șapte dintre thriller-urile de spionaj.

Sir Sean a murit liniștit în somn în Bahamas, fiind „ rău de ceva timp”, a spus fiul său. Cariera sa de actorie a durat șapte decenii și a câștigat un Oscar în 1988 pentru rolul din The Untouchables. Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade și The Rock.

Jason Connery a spus că tatăl său „avea mulți din familia sa, care ar putea fi în Bahamas, în jurul său”, când a murit peste noapte la Nassau.

O mare parte din filmul Bond Thunderball fusese filmat acolo. El a spus: „Cu toții lucrăm la înțelegerea acestui uriaș eveniment, așa cum s-a întâmplat abia atât de recent, chiar dacă tatăl meu nu se simte bine de ceva timp.

„O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere tristă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”. Publicistul său, Nancy Seltzer, a spus:

„Va avea loc o ceremonie privată urmată de un memorial care nu a fost încă planificat odată ce virusul nu s-a încheiat”.

Daniel Craig, actualul James Bond, a spus că Sir Sean este „unul dintre adevărații mari ai cinematografiei”.

„Sir Sean Connery va fi amintit ca Bond și multe altele”, a spus el.

„A definit o epocă și un stil. Inteligența și farmecul pe care le-a prezentat pe ecran puteau fi măsurate în megawați; a ajutat la crearea blockbusterului modern. El va continua să influențeze actorii și producătorii de filme deopotrivă pentru anii următori. Gândurile mele sunt alături de familia și cei dragi.”

Referindu-se la dragostea lui Sir Sean pentru golf, el a adăugat: „Oriunde s-ar afla, sper că există un teren de golf”. Dame Shirley Bassey, care a cântat temele pentru trei filme Bond, inclusiv Goldfinger, a adus un omagiu spunând: „Sunt extrem de întristată să aud de trecerea lui Sean. „Gândurile mele sunt cu familia lui. El a fost o persoană minunată, un adevărat gentleman și vom fi conectați pentru totdeauna prin Bond.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata