Adelina Chivu, în carantină la Milano: „Medicii îi triază după vârste, cumva aleg cine trăieşte şi cine moare”

0

Adelina și Cristi Chivu locuiesc, alături de cele două fiice ale lor, în Milano, iar epidemia de coronavirus i-a afectat foarte tare. În plină criză națională și internațională, unde îmbolnăvirile cu virusul ucigaș este în creștere și în plus, în Italia, numărul persoanelor care mor din cauza bolii atinge nivele foarte înalte, Adelina Chivu face dezvăluiri cutremurătoare despre situația în care se află și pe care o vede zi de zi în spitalele din Milano.

Așadar, în cadrul unui interviu acordat online pentru Simona Gherghe, soția fotbalistului român dezvăluie faptul că străzile sunt complet goale, iar toată lumea încearcă pe cât posibil să evite pe toată lumea în supermarketuri.

‘Este un sacrificiu minim pe care trebuie să-l facem. Generaţia noastră este foarte protejată de soartă. Nu suntem obişnuiţi să respectăm cu stricteţe nişte reguli şi cred că de asta s-a şi ajuns aici, în Milano. Tot ce trebuia să facem era să respectăm nişte reguli foarte simple, mă includ şi pe mine. Deşi am încercat să stau în casă, tot am fost până la market, am fost în parc să fac sport. În ultimele nouă zile am ieşit doar de trei ori din casă. Am fost la market de două ori şi în parc. Regulile sunt atât de bun simţ şi de uşor de urmat, încât e păcat să nu te gândeşti’, a declarat Adelina Chivu.

Adelina Chivu a mărturisit că medicii din Italia au început să trieze pacienții

‘Am evaluat prost situaţia. Nu s-a gândit nimeni că se va ajunge aici. Mă sperie că nu ştiu când se va termina şi în ce fel se va termina. De la zi la zi aştepţi veşti bune, dar nu sunt bune sunt din ce în ce mai rele. (…) De multe ori am ignorat informaţiile din media, în schimb când am vorbit cu medici m-am şocat. Unii care au peste 60 de ani sunt puşi cu semnul întrebării dacă mai sunt conectaţi la aparatul de respirat, pentru că sunt puţine. Îi triază după vârste, cumva aleg cine trăieşte şi cine moare. Mi se pare crunt pentru un medic asta’, a mai afirmat soţia lui Cristi Chivu.

În ceea ce privelte situația de pe străzile din Milano, Adelina a fost uimită atunci când a vrut să facă cumpărături

‘Nu mai ieşim din casă decât la supermarket sau farmacie. Este totul închis. Am fost ieri cu Cristi la supermarket şi a fost o experienţă de viaţă. Toată lumea se ferea de toată lumea. Măştile s-au epuizat. Atmosfera este foarte ciudată, iar eu nu credeam că o să experimentez aşa ceva prea curând”, i-a declarat Simonei Gherghe.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și