Afecțiuni ale pielii care NU pot fi vindecate

0

Nenumărate afecțiuni ale pielii se pot vindeca fără probleme cu ajutorul a diverselor produse și a unul stil de viață sănătos, însă există și câteva tratamente pe care oamenii de știință nu le-au putut descoperi încă. Conform specialiștilor, sunt două tipuri de probleme ale pielii ce nu pot fi vindecate: acelea care pot fi ținute sub control cu ajutorul unui tratament, însă imediat cum acesta este oprit, afecțiunile reapar și cele ce nu pot avea nici măcar o îmbunătățire.

Iată 5 afecțiuni ale pielii ce nu pot fi vindecate, însă pot fi ameliorate dacă sunt tratate:

1. Cearcănele

Cearcănele sunt de cele mai multe ori cauzate de celulele de grăsime ce devin mai proeminente sub ochi, odată cu trecerea anilor. Acestea se formează și din cauza pierderii de colagen, riduri și o anumită predispoziție genetică. Acestea se pare că nu pot fi vindecate, iar majoritatea tratamentelor și măștilor nu sunt de ajutor, doar ameliorând situația.

2. Vergeturile

Acestea apar în momentul în care stratul gros de sub piele, numit dermă, se întinde și se rupe. Acest lucru se petrece mai ales după pierderi sau creșteri foarte rapide în greutate. Vergeturile se tratează foarte greu, deoarece ele sunt practic niște cicatrici. Asemeni cicatricilor obișnuite, acestea pot să fie mai puțin vizibile în timp, dar niciodată nu pot să dispară. Din nefericire, nu există tratamente miraculoase pentru vergeturi.

3. Keratosis pilaris sau pielea de găină

Reprezintă o condiție genetică foarte cunoscută ce se aseamănă cu acneea, însă nu este aceeași afecțiune. Pielea de găină se formează prin mici umflături uscate, cauzate de acumularea de celule de piele moarte în foliculii de păr și se găsește cel mai adesea pe mâini sau picioare. Pentru că reprezintă o condiție genetică, nu se poate vindeca și persistă chiar și cu tratament.

4. Melasma

Apariția melasmei este cauzată de factori complexi, dar pot avea legătură și cu genele moștenite însă și cu sarcina sau o expunere prelungită la soare. Tratamentul pentru aceasta este destul imprevizibil iar această problemă poate ține și ani întregi.

5. Eczema (Dermatita)

Eczema descrie practic toate tipurile de inflamații ale pielii ce pot apărea din orice, începând cu alergii la mâncare, și până la stres.

Cât timp vei aplica o cremă foarte hidratantă sau o cremă pe bază de steroizi ce a fost prescrisă de medic, o vei putea ține sub control.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și