Ajuta la combaterea coronavirusului cu PC-ul tau prin Folding@Home

0

Epidemia globala de coronavirus nu ne afecteaza doar modul de viata. Recent am vazut ca diverse expozitii si evenimente importante din lumea IT au fost anulate. Asta se va traduce cu siguranta in amanari ale anumitor lansari, intarzieri, etc. Daca tot o sa fim prinsi perioada asta, de ce sa nu dam o mana de ajutor?

Prin intermediul Folding@Home putem ajuta oamenii de stiinta sa cerceteze mai rapid virusul COVID-19 si sa ii gaseasca un leac.

Folding@Home utilizeaza o retea de PC-uri interconectate pentru a lupta cu boli precum Alzheimer, Cancer, Malarie, Diabet si multe altele. Toate acestea necesita o putere de procesare imensa, pe care nu o poate avea o singura persoana. Dar ghiciti cine are PC-uri puternice care nu merg sub sarcina 24/7.

Protenienele nu sunt stagnante – se misca si se indoaie, luand diferite forme. Trebuie sa studiem nu doar forma unei proteine virale, cat si modurile in care aceasta se misca si evolueaza in forme alternative. Asta ne ajuta sa intelegem mai usor ce este si cum reactioneaza in contact cu receptorul ACE2. Astfel, am putea crea un anticorp. Folding@Home

Prin simpla metoda de a-ti pune PC-ul la treaba, in special placa video, echipa Folding@Home poate profita de puterea combinata a tuturor PC-urilor interconectate pentru a studia mai bine toate aceste boli, inclusiv coronavirusul.

Windows

fah-installer_7.5.1_x86.exe

macOS (10.6+)

macOS

fah-installer_7.5.1_x86_64.mpkg.zip

64bit Linux (.deb + .rpm)

Debian / Mint / Ubuntu

fahcontrol_7.5.1-1_all.deb

Redhat / Centos / Fedora

fahcontrol-7.5.1-1.noarch.rpm

Pentru mai multe informatii si detalii despre cum puteti ajuta, vizitati site-ul oficial Folding@Home. Ca sa va motivati, puteti sa va ganditi ca daca treaba asta evolueaza intr-o directie gresita, nu mai pupam jocuri noi pentru PC-urile noastre puternice.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și