Alimentatia pentru probleme digestive

0

Problemele digestive sunt foarte multe si sunt extrem de suparatoare. Gastrita este una din aceste probleme. Helicobacter pylori este bacteria responsabila in cea mai mare parte pentru gastrita cronica. Cand gastrita nu este tratata la timp, aceasta poate sa degenereze in ulcere suparatoare si chiar si in cancer gastric. Ce regim alimentar Helicobacter Pylori sa adoptati insa?

Pentru a lupta impotriva gastritei, trebuie sa cunoasteti alimentele bune si alimentele rele, si sa urmati o dieta care sa atenueze simptomele. Trebuie sa va feriti, de exemplu, de alimentele grase, cofeina, alcool, dar trebuie sa va feriti si de stres.

Conform unor statistici recente, milioane de oameni sufera de gastrita si multi sunt purtatori de Helicobacter Pylori, fara sa stie macar acest lucru.

In ultimii ani insa, cercetatorii au putut sa demonstreze ca infectia provocata de Helicobacter Pylori este cauza gastritei si ulcerului in peste 90% din cazuri. Aceasta bacterie determina gastrita de tip B, care se numeste si gastrita cronica.

Helicobacter Pylori, care se gaseste in intreaga lume, este prezent la aproape toti subiectii care sufera de ulceratii, iar la 60% dintre subiectii care sufera de dispepsii si tulburari digestive de diferite tipuri, este transmis prin contact direct. Inainte de a sti ce dieta trebuie sa urmati pentru a imbunatati simptomele gastritei, ce alimente trebuie evitate si ce sunt permise, trebuie sa intelegeti care sunt simptomele gastritei:

  • Durere in stomac: este continua si raspandita si este atenuata doar prin consum alimentar.
  • Greata: este foarte frecventa si dureaza uneori toata ziua.
  • Arsura: durerea in stomac se diminueaza numai prin consumul unui pahar cu apa.
  • Digestie dificila: senzatia de plenitudine este resimtita dupa o masa copioasa.
  • Vomitarea: se dezlantuie pe stomacul gol si pe stomacul plin.
  • Burtica umflata: digestia este dificila si se creeaza prea mult aer in intestin.
  • Gustul acru in gura: se intampla cu o jumatate de ora sau o ora dupa mese.
  • Palpitatii: inima bate repede dupa mancare.

Cat despre dieta, in primul rand, este indicat sa luati mese mici, care trebuie impartite corect in timpul zilei, fara a le omite si a le intarzia. Aceasta prima regula este una dintre cele mai importante pentru a salva stomacul si a se simti mai bine.

O alta regula fundamentala este mestecarea foarte lenta si cu atentie, ceea ce favorizeaza procesul digestiv si ajuta la reducerea productiei unor acizi care ar putea fi deosebit de nocivi pentru mucoase. Masa trebuie sa fie un moment deosebit de placut si relaxant pentru dvs., asa ca nu mancati in graba si incercati sa va relaxati. De asemenea, feriti-va de alimente din locuri dubioase pentru a evita o toxiinfectie alimentara. Este exact ce nu aveti nevoie in asemenea cazuri.

Ce sa mancati daca suferiti de Helicobacter pylori

Va sfatuim sa consumati lapte, in special partial degresat, dar si iaurt, carne alba, peste cu continut scazut de grasimi, branzeturi cu continut scazut de grasimi, ulei de masline extravirgin. Toate sucurile de fructe sunt permise, cu exceptia celor foarte acide. De asemenea, puteti manca legume fierte, anghinare, varza, urzici, cartofi si banane, toate alimentele excelente pentru a relaxa stomacul si a ajuta la imbunatatirea digestiei. In aceste cazuri, aproape toate fructele precum lamai, mandarine, portocale, ananas, coacaze, rodie si fructe uscate sunt de asemenea excelente.

In schimb, incercati sa evitati carnea grasa si pestele gras, sau toate branzeturile grase, cum ar fi gorgonzola si pecorino, si mancarurile prea condimentate si elaborate. Alegeti intotdeauna preparate foarte simple si usor condimentate, usoare si sanatoase.

Sursa: News24.ro.

Citește și