Amazon Original The Rig va fi filmat în Scoția

0

Un nou thriller supranatural Amazon Original urmează să fie filmat exclusiv în Scoția.

Dispozitivul urmărește un grup de muncitori petrolieri din Marea Nordului, care urmează să se întoarcă pe continent atunci când coboară o „ceață misterioasă și cuprinzătoare”.

Producția pentru seria din șase părți va începe anul viitor, cu filmări la noile studiouri First Stage din Edinburgh. Creatorul Rig este scriitorul și romancierul TV din Edinburgh, David Macpherson.

Va fi regizat de John Strickland, directorul dramelor TV Line of Duty și Bodyguard. Regizorul de casting este Kelly Valentine-Hendry, care a lucrat la Broadchurch și Fleabag.

Compania de producție Wild Mercury Productions va face seria la instalația First Stage de 8,6 acri (3,4 ha) din Port of Leith.

Cea mai mare clădire de pe amplasament a fost construită în 2000 pentru firma de inginerie VA Tech, dar a fost închisă patru ani mai târziu.

Clădirea a rămas goală câțiva ani înainte ca firma electrică de undă Pelamis să preia conducerea.

Compania s-a prăbușit în 2014. În 2017, facilitatea a fost transformată temporar într-un studio de film ca parte a producției pentru blockbuster-ul Avengers: Infinity War de la Disney / Marvel.

În luna martie a acestui an, o companie condusă de producătorul de film și televiziune nominalizat la Oscar și câștigătorul Bafta Bob Last și de actorul și regizorul Jason Connery, fiul regretatului Sir Sean Connery, a câștigat un contract pentru administrarea studiourilor.

Citește și