Asistenţă medicală în contextul problemelor generate de gripă: La Complexul Caraiman

0

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, precizează marţi că la Complexul Caraiman specialişti în medicină generală şi pediatri pot acorda asistenţă medicală în contextul problemelor generate de gripă.

„Epidemia de gripă creează probleme mari? Nu şi locuitorilor sectorului 1. Acum, în plină perioadă epidemică, vă invit la Complexul Multifuncţional Caraiman, dacă aveţi vreun semn de întrebare în ceea ce priveşte starea sănătăţii dvs sau a copiilor dvs, dacă manifestaţi un simptom sau pur şi simplu pentru un control de rutină. Începând de azi, aici funcţionează o structură operativă, formată din specialişti în medicină generală şi pediatri. Aceştia vă vor evalua starea sănătăţii şi, după caz, vă vor acorda asistenţă medicală”, a scris Tudorache, pe Facebook.

Potrivit primarului, locuitorii sectorului 1 pot face gratuit, la Complexul Caraiman, testul rapid pentru depistarea prezenţei virusurilor gripale A şi B, cele responsabile de provocarea epidemiilor sezoniere. „Acesta este un simplu test de screening, care presupune recoltarea de secreţii nazale sau faringiene, rapid şi nedureros”, precizează edilul.

Sursa: News24.ro.

Citește și