Beneficiile ceaiului de scorțișoară pentru organism

0

Aroma îmbietoare a scorțișoarei ne induce gustul deosebit și dulce al preparatelor realizate cu acest condiment. Ei bine, puține sunt persoanele care știu faptul că, scorțișoara reprezintă un condiment foarte bun pentru infuzii de ceaiuri, deoarece, în afară de gustul deosebit, are o multitudine de proprietăți benefice pentru organism.

Ceaiul de scorțișoară este obținut din scoarța arborelui de scorțișoară, care este rulat în formă de batoane în momentul în care este uscat, de aici și mult renumita formă a batoanelor de scorțișoară din magazine. Aceste batoane se pot adăuga direct în apă pentru infuzie, sau se pot măcina și adăuga în săculeți cu ceai, tot pentru infuzie.

  1. Care sunt cele mai importante beneficii ale scorțișoarei pentru organism

Ceaiul de scorțișoară conține din plin antioxidanți benefici pentru sănătatea organismului. Antioxidanții au rol protectiv în procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Scorțișoara conține, din plin, polifenoli, o grupă de antioxidanți care se află și în cuișoare sau în oregano. În plus, consumul de scorțișoară ne ajută și pentru puterea proprie a organismului de a lupta contra radicalilor liberi, grație conținutului ridicat de antioxidanți.

  1. Ajută sănătatea inimii și a circulației

Ultimele studii realizate demonstrează faptul că unii compuși din scorțișoară pot să reducă factorii ce cauzează inflamații în corp, ceea ce poate să reducă în mod impresionant riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare. În plus, consumul de scorțișoară poate să amelioreze starea tensiunii arteriale, dar și nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL, ceea ce duce, implicit, la sănătatea sistemului cardiovascular și ne poate ține departe de atacuri de cord sau de accidente vasculare cerebrale.

  1. Poate să te ajute să scapi de kilogramele în plus

Ceaiul de scorțișoară este mereu indicat în curele de slăbire, pentru că, consumul frecvent ajută la arderea caloriilor și, implicit la pierderea în greutate. Pentru a putea să beneficia de acest factor, trebuie să beți un ceai simplu de scorțișoară, sau un amestec de plante de ceai care conține și scorțișoară.

  1. Are calități antibacteriene și antifungice

Scorțișoara este un puternic antibacterian și antifungic, grație, în mare, ingredientului activ principal din scorțișoară și mai exact, cinnamaldehyde. Acest compus împiedică dezvoltarea bacteriilor, a fungilor și a mucegaiului. De asemenea, efectul antibacterian al scorțișoarei poate să aibă și alte beneficii, precum scăderea mirosului neplăcut din gură și al riscului apariției cariilor.

  1. Poate ameliora crampele menstruale dar și alte simptome ale SPM

Ceaiul de scorțișoară este benefic pentru reducerea simptomelor neplăcute ale sindromului premenstrual, cum ar fi dismenoreea, starea de irascibilitate și de amețeală. De asemenea, cercetările arată și că, un consum frecvent de scorțișoară poate să reducă fluxul sângerării din timpul menstruației, dar și starea de greață cauzată de perioada menstruală, un simptom des întâlnit la femei.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și