Cameramanul Mark Milsome a fost ucis când o cascadorie a eșuat, susțin investigațiile

0

Standardele din industrie „nu ar fi trebuit niciodată să permită” unui operator de cameră să moară atunci când o cascadorie a greșit, a declarat tatăl său unei anchete.

Mark Milsome, în vârstă de 54 de ani, din Builth Wells, Powys, a murit după ce a fost lovit de un Land Rover în Ghana în noiembrie 2017. Lucrase la drama Netflix și BBC Black Earth Rising.

Doug Milsome, el însuși un cinematograf pe ecranele mare, a vorbit la West London Coroner’s Court în ziua de deschidere a ședinței despre moartea fiului său.

„Am filmat filme precum Bond și secvențe de acțiune care sfidează moartea mult mai complexe decât cele care l-au ucis pe fiul meu”, a spus el. „Standardele echipajului profesionist de cascadorii și ale producătorilor, cei care iau decizii cheie, nu ar fi trebuit niciodată să-i permită lui Mark să moară în acea noapte – un fapt”.

Descriind circumstanțele morții lui Milsome, medicul legist Chinyere Inyama a spus că o mașină de cascadorie, un Land Rover Defender, ar trebui să monteze o rampă și apoi să se răstoarne.

„Mașina a montat rampa, dar a decolat și a aruncat-o în domnul Milsome”, a spus el.

Cameramanul care desfășura activități independente, originar din Londra, cunoscut pentru munca sa în hituri, inclusiv Quantum Of Solace și Cliffhanger, a suferit răni fatale.

„Complet șocant”

Dean Byfield, primul asistent de regie pentru producție, a declarat anchetei că nu are „nicio îndoială” înaintea cascadoriei. El a spus însă că a ajuns să fie „complet șocant și neașteptat”.

El a spus că în acea noapte nu a existat un „briefing de securitate care să cuprindă totul”, dar că nici acesta nu ar fi fost standard.

Au fost auzite detalii despre o evaluare a riscului finalizată cu trei zile înainte de incident, care se referea la pericole potențiale, inclusiv arsuri provocate de flăcări și vizibilitate redusă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata