Campania ‘Gripă sau răceală’ se prelungeste cu încă o săptămână

0

Centrul „Sfântul Nectarie” prelungeşte perioada campaniei „Gripă sau răceală” cu încă o săptămână, informează Primăria sectorului 6.

„Pentru a veni în sprijinul copiilor şi al părinţilor din sectorul 6 şi nu numai, Centrul de Sănătate Multifuncţional ‘Sfântul Nectarie’ prelungeşte perioada campaniei ‘Gripă sau răceală’ cu încă o săptămână. Astfel, până în data de 14 februarie, copiii din sectorul 6 pot beneficia de un control medical amănunţit, gratuit, pe bază de programare prealabilă la numerele de telefon: 031.9593 sau 0726.150.250. Totodată, şi copiii care nu domiciliază legal în sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit, decontat prin CASMB, dacă se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Campania se derulează prin Cabinetul de pediatrie al Centrului „Sfântul Nectarie” şi are ca scop principal depistarea şi prevenirea extinderii cazurilor de gripă.

În cele două zile de la debutul campaniei, 46 de copii s-au prezentat pentru un control amănunţit la Centrul situat în Bulevardul Uverturii nr. 81. În urma aplicării testului, au fost depistate şapte cazuri de gripă.

Dacă copiii acuză dureri de gât, strănută, au nasul înfundat, nu au poftă de mâncare sau au febră, este bine să fie văzuţi de un medic pediatru pentru a primi un diagnostic şi un tratament corect. Totodată, în cadrul aceluiaşi cabinet de pediatrie se poate realiza, la cerere, testul rapid pentru depistarea prezenţei virusurilor gripale influenza A şi B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreţii nazale sau faringiene, precizează Primăria sector 6.

De luni, 27 ianuarie, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a implementat un set de măsuri prin care autoritatea locală ajută comunitatea să prevină răspândirea virusului gripal.

Toţi cei 40.000 de elevi şi cele 6.000 de cadre didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat primesc gratuit măşti medicinale.

Toate clasele celor 68 de unităţi de învăţământ din sector sunt dotate cu dispenser de hârtie şi soluţie dezinfectantă pentru mâini.

Au fost trimise materialele de dezinfecţie şi igienizare solicitate de directorii unităţilor de învăţământ, iar acolo unde situaţia impune, se efectuează dezinfecţie prin nebulizare.

În şcolile din acest sector, 172 de grupuri sanitare au fost modernizate în vara anului trecut, pardoselile au fost acoperite cu tarchet, iar dispozitivul de dozare a săpunului lichid, bateria lavoarului şi uscătorul de mâini, toate automate, cu senzori de mişcare, ajută în procesul de prevenţie, arată autoritatea locală.

De asemenea, sunt distribuite gratuit măşti medicinale şi în cele nouă puncte de informare şi asistenţă de pe raza sectorului 6, acolo unde poate fi folosit şi dezinfectant sanitar, toate materialele fiind asigurate de autoritatea locală.

Cele nouă puncte sunt situate în: bd. Iuliu Maniu x Valea Cascadelor – lângă Parcul Păcii, bd. Constructorilor x Calea Giuleşti, Parcul Drumul Taberei – intrarea dinspre bd. 1 Mai, Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre bd. Constructorilor, Pasajul Lujerului, bd. Timişoara x str. Braşov, Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Veteranilor.

Sursa: News24.ro.

Citește și