Care este secretul longevității și frumuseții femeilor din Japonia

0

Japonezii se află în fruntea topului în ceea ce privește speranța de viață. De asemenea, Țara Soarelui Răsare se poate bucura și de faptul că numără cel mai mic de cazuri de obezitate din lume, și anume doar 3,5% din populație.

Foarte multe persoane se întreabă care este secretul longevității, aspectului tânăr dar și a trupului suplu și sănătos de care se bucură japonezii. Aparent, aceștia nu se abat de la câteva reguli pe care le respectă cu prețul vieții.

  1. Nu consumă desert

Japonezii țin să încheie o masă cu un fruct sau un ceai verde, în loc de o prăjitură plină de zahăr. Dulciurile le consumă, de obicei, la o altă masă, după-amiaza, alături de o cafea, iar porțiile sunt cu mult mai mici decât în Occident.

Japonezii consumă de regulă, 48,8 g de zahăr pe zi, în timp de britanicii de exemplu, consumă 100,4 g zilnic, potrivit datelor FAO.

  1. Algele marine

Acestea au o cantitate mare de antioxidanți, ce pot ajuta la pierderea în greutate. Oamenii de știință din cadrul Universității Newcastle au demonstrat că alginatul, un compus din alge,împiedică în mare măsură absorbția grăsimilor alimentare de către organism.

  1. Nu mănâncă până la refuz

Grație acestui mod de a mânca, japonezii consumă cu 10% mai puține calorii zilnic comparativ cu britanicii, potrivit lui Naomi Moriyama, autoarea cărții Japanese Women Don’t Get Old Or Fat.

  1. Dieta cu soia, pește și legume

Japonezii consumă de cinci ori mai multe legume crucifere, adică varză, conopidă, broccoli, decât orice alt popor.

“Acestea au un rol important anticanceros.

În plus, mănâncă foarte mult peste oceanic şi alge, bogate în minerale, mai ales iod şi flor şi sunt surse foarte bune de acizi graşi omega-3″, susține specialistul în alimentaţie Corina Zugravu.

În plus, niponii sunt consumatori înrăiți de soia.

 “Este bogată în substanţe isoflavone, fitoestrogeni care au acţiune antioxidată şi care fac ca menopauza să se instaleze mai greu la femei, dar şi să fie mai uşor tolerată”, mai dezvăluie nutriţionistul.

  1. Merg foarte mult pe jos

Pentru că nu sunt fani ai mersului cu mașina, fiind foarte costisitor pentru ei, mulți japonezi aleg să meargă pe jos sau să utilizeze transportul în comun. Așadar, japonezii merg mai mult pe jos și petrec mai puțin timp în mașini, comparativ cu occidentalii.

  1. Bacteriile din alimente

Japonezii consumă în mod obișnuit legume murate, fermentate. Acestea conțin acid lactic ce ajută la poliferarea bacteriilor „benefice” din intestine, ce ajută la o mai bună funcționare a sistemului imunitar.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata