Care sunt beneficiile sucului de grâu verde pentru sănătate și siluetă

0

Sucul de grâu verde, sau cum mai este supranumit „esența soarelui” reprezintă o resursă naturală absolut minunată. Această băutură are beneficii atât pentru detoxifierea organismului, cât și pentru sănătatea fizică, mentală și psihică.

Iarba de grâu verde este renumită pentru proprietățile sale de aproximativ 5.000 de ani, fiind inclusă în Manuscrisele de la Marea Moartă. În anii 60, studiile Institutului de Sănătate Hipocrat din Florida, SUA, au garantat calitățile grâului verde și au dezvoltat diverse terapii pentru anumite afecțiuni.

„Sângele verde” conține din plin clorofilă

Circa 70% din conținutul sucului de grâu verde este reprezentat de clorofilă. Având structura asemănătoare sângelui uman, grâul verde are puterea de a reduce anemia, purifică și reînnoiește celulele sângelui, ducând la o oxigenare mai eficientă a corpului. De asemenea, sucul obținut din iarbă de grâu poate să reducă tensiunea arterială.

Această licoare are efect antiseptic și este potrivită pentru tratarea sinuzitei, a ulcerelor varicoase, a infecțiilor vaginale și a inflamațiilor de cervix uterin.

Băutura renumită și sub denumirea de „sânge verde” conține minerale alcaline din plin, care înlătură riscul de formare a celulelor tumorale, iubitoare de aciditate.

Sucul de grâu conține mai bine de 100 de elemente după care organismul uman tânjește, fiind un detoxifiant de bază al ficatului. În plus, echilibrează nivelul glicemiei, reglează funcțiile glandei tiroide, previne constipația și înlătură rahitismul și astenia. De asemenea, consumat în mod frecvent, acesta redă culoarea firelor albe de păr.

Cum putem obține acest suc

Se pun semințele de grâu la înmuiat, pentru 12-24 de ore, după care se scurg și se lasă într-o sită, la lumină. Se udă de trei ori pe zi, iar după ce au încolțit, proces ce durează circa 16-24 de ore, se plantează semințele. Plantele de recoltează după ce au ajuns la înălțimea de circa 10-15 cm. Este recomandat ca această iarbă să se consume doar sub formă de suc, deoarece iarba este foarte fibroasă și se digeră greu. Se utilizează un storcător cu presare la rece, de preferabil manual. Sucul se bea în maxim 15 minute de la preparare, deoarece se oxidează rapid. Pulpa rămasă de după stoarcere nu se consumă.

Pentru început se va bea o linguriță de suc pe zi, iar apoi doza se mărește ușor până ce se va ajunge la patru linguri, adică 50 de mililitri pe zi. Se consumă zilnic, pe stomacul gol, în două reprize. Această cură cu suc de iarbă de grâu nu are nici o restricție de durată. Îl puteți consuma cât de mult timp doriți.

Ce substanțe nutritive conține sucul:

  • 92 de minerale, printre care fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod
  • 20 de aminoacizi
  • antioxidanţi
  • fitohormoni
  • complex de vitamine: beta caroteni, vitaminele A, B, C, E, K şi D
  • cantitate mare de clorofilă

Sursa – Glow Magazin.

Citește și