Cazurile globale de coronavirus depășesc 90 de milioane- în lupta cu noua variantă

0

Potrivit Reuters, cazurile de coronavirus la nivel Mondial au depășit 90 de milioane luni, în timp ce națiunile din întreaga lume se luptă să procure vaccinuri și continuă să extindă sau să restabilească carantina pentru a combate noile variante de coronavirus.

Noile variante COVID-19 descoperite inițial în Regatul Unit și Africa de Sud se răspândesc rapid la nivel global.

Noul coronavirus s-a extins rapid în ultimele luni, cu aproximativ o treime mai mult din totalul cazurilor înregistrate în ultimele 48 de zile, potrivit unui bilanț al Reuters.

Pentru a controla răspândirea noii variante de coronavirus, țările din întreaga lume au început să extindă restricțiile de circulație și de afaceri.

În Germania, cancelarul Angela Merkel și premierii de stat s-au angajat săptămâna trecută să restricționeze pentru prima dată călătoriile neesențiale pentru locuitorii din zonele afectate din toată Germania, după ce o carantină decretată în decembrie nu a reușit să reducă semnificativ numărul de infecții.

Autoritățile franceze au impus o restricție pe timp de seară mai strictă la Marsilia după ce autoritățile au declarat că noua variantă a virusului COVID-19 găsită inițial în Marea Britanie a fost descoperită în orașul mediteranean.

Statele Unite, cea mai afectată țară din lume, a raportat cel mai mare număr de morți, cu peste 4.000 de decese într-o singură zi.

Națiunea a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri de când a început pandemia, raportând în medie 245.000 de infecții noi pe zi în ultimele șapte zile, potrivit unei analize Reuters.

În Asia, India a trecut peste 150.000 de morți marțea trecută, devenind a treia națiune care a atins pragul negativ.

Autoritățile din Asia de Sud au aprobat două vaccinuri COVID-19 și își vor începe activitatea de vaccinare începând cu 16 ianuarie, cu prioritate pentru aproximativ 30 de milioane de lucrători din domeniul asistenței medicale și din prima linie.

Citeste continuarea Cazurile globale de coronavirus depășesc 90 de milioane- în lupta cu noua variantă

Citește și