Cele mai bune metode de promovare SEO

0

SEO-ul este un termen familiar multora dintre cei ale căror profesii se bazează pe existența mediului virtual. Pe scurt, SEO-ul este tehnica de optimizare prin care putem crește vizibilitatea unui articol pentru motoarele de căutare. Această optimizare se bazează pe o serie de practici și elemente ce pot fi folosite în articolele postate pe blogurile diferitelor site-uri comerciale sau în advertoriale, pentru obținerea unui loc mai bun în SERP și câștigarea autorității.

Pentru o promovare eficientă folosind SEO-ul, am pregătit în acest articol o listă cuprinzătoare cu cele mai importante 7 lucruri la care trebuie să fii atent pentru a crește șansele conținutului postat de tine de a fi citit.

7 Practici SEO pe care le poți pune în aplicare imediat

#1 Meta titlurile

Știai că poți schimba titlul unui articol afișat de motoarele de căutare astfel încât acesta să conțină cuvintele cheie de interes? În WordPress de exemplu, acest lucru se poate realiza prin instalarea unui modul ca Yoast SEO ce permite folosirea unui titlu intern diferit de cel pe care îl afișează motoarele de căutare. În ceea ce privește vizibilitatea în SERP, titlurile sunt foarte importante deoarece ele oferă cititorilor o idee clară cu privire la conținutul unui articol, dar și un trigger pentru motoarele de căutare.

#2 Meta descrierile

Cu siguranță ai observat faptul că imediat sub titlul unui articol, când faci o interogare pe Google, motorul de căutare îți oferă și o scurtă descriere legată de conținutul textului respectiv, denumită meta descriere. Pentru cele mai multe sisteme de administrare a conținutului această meta descriere poate fi manipulată în așa fel încât să redea exact informațiile pe care le dorești tu, ca proprietar de site. Și cu toate că mai nou, cei de la Google susțin că nu mai este absolut necesar ca meta descrierile să conțină cuvintele cheie după care a fost optimizat un articol, mulți specialiști în SEO încă recomandă utilizarea lor.

#3 Subtitluri de diferite mărimi

Pentru o optimizare eficientă este bine ca ponderea cuvintelor cheie în totalitatea subtitlurilor unui text să fie de maxim 75%. În cazul depășirii acestei valori, Google și alte motoare de căutare pot considera că articolul este optimizat în exces și să evite a-l mai indexa. Ca idee, politica Google se bazează pe faptul că nimeni nu vrea să citească textul scris de un robot, ci preferă o lectură naturală, fluidă și plină de substanță.

Citește continuarea aici

Citește și