Cele mai frecvente mituri despre sarcină

0

Sarcina este un proces natural din viața unei femei, care diferă ca experiență de la femeie la femeie. Cu toate acestea, există câteva mituri pe care unele femei le iau „de bune” neștiind de fapt că nu au nici o explicație științifică. Dacă vrei să rămâi însărcinată sau deja aștepți un copil, află care sunt cele mai frecvente mituri despre sarcină, și vezi ce ai voie de fapt să faci:

Nu ai voie să faci sex

Acesta este unul dintre cele mai auzite mituri despre sarcină și anume: În timpul sarcinii este interzis să faci sex, deoarece îi poate face rău copilului. Nimic mai fals! Este adevărat că în spre finalul sarcinii nu vei mai simți nevoia să faci sex sau poate deveni dureros, dar în prima parte, este posibil să îți dorești foarte mult partenerul, în urma tuturor schimbărilor hormonale din corp. De fapt, poate chiar să fie benefic pentru tine să îți continui viața sexuală în perioada de sarcină.

Mama intuiește ce sex va avea copilul

De fapt, intuiția este falsă în circa jumătate din cazuri. Potrivit unui studiu publicat în 1996 în Journal of Reproductive Medicine, ai aceleași șanse să simți ce sex va avea copilul, ca atunci când dai cu banul. 50% dintre femeile studiate de către cercetători au ghicit, iar cealaltă parte au greșit.

Nu ai voie să bei cafea. Cafeaua îți face rău

De fapt, adevărul este că nu este în regulă să exagerezi și nici să bei cafele foarte tari sau să consumi energizante cu cafeină. Dezvoltarea copilului nu este influențată în niciun fel dacă bei o ceașcă-două de cafea pe zi, potrivit cercetătorilor.

Nu ai voie să mănânci brânză

De fapt, singurele brânzeturi interzise în sarcină sunt cele cu mucegai. Restul sortimentelor tari sau cele proaspete (feta, ricotta, mozzarella) pot fi mâncate fără problemă.

Trebuie să mănânci pentru amândoi

Nimic mai greșit, potrivit nutriționiștilor care susțin că este esențial să crești calitatea hranei pe care o consumi, și nu cantitatea. Oamenii de știință au dezvăluit că în primul trimestru de sarcină nu este nevoie să crești deloc aportul caloric. În al doilea trimestru, trebuie doar să mănânci cu 300-400 de calorii în plus pe zi, iar în ultimul trimestru, cu maxim 400-500 calorii în plus.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și