Chimioterapia la pacienții cu cancer cu Covid-19 „nu prezintă risc”

0

Continuarea chimioterapiei și a imunoterapiei la pacienții cu cancer cu Covid-19 nu reprezintă un risc pentru supraviețuirea lor, sugerează un studiu.

De asemenea, recomandă cercetări suplimentare asupra medicamentului hidroxiclorochin, de care a părut să beneficieze unii pacienți. Constatarile, de la 890 de pacienti cu cancer infectati din Marea Britanie, Spania, Italia si Germania, ar putea ajuta la identificarea persoanei cele mai expuse riscului de coronavirus.

Pacienții cu cancer de sân au avut jumătate din rata de deces a altor pacienți. Cercetătorii Imperial College London care au condus studiul – care implică 19 spitale diferite din Europa, inclusiv Spitalul Hammersmith din Londra – spun că acum vor să afle de ce. De asemenea, sunt dornici să investigheze de ce pacienții cu cancer din Marea Britanie cu Covid-19 în studiu au mai multe șanse să moară decât în ​​celelalte trei țări.

„Tratamentul împotriva cancerului poate fi sigur” Dr. David Pinato, de la departamentul de chirurgie și cancer de la Imperial College London și liderul studiului, a declarat că este „îngrijorat” de cifre și a solicitat Marea Britanie „să recunoască rata mortalității”.

Pandemia a avut un impact asupra accesului pacienților la tratamente pentru cancer și, în unele cazuri, a fost amânată sau oprită complet pe baza unor foarte puține „dovezi solide”, a spus el.

„Acum avem o mai bună înțelegere a modalității de a face acest târg”, a spus dr. Pinato. Tratamente precum chimioterapia și imunoterapia nu par să crească riscul de mortalitate din cauza Covid-19, a adăugat el.

„Acest lucru înseamnă că, în multe cazuri, tratamentul cancerului poate fi sigur de utilizat în timpul pandemiei, în funcție de circumstanțele individuale ale pacientului și de factorii de risc.”

Interviu în cazul cancerului de sân

În studiu, unul din trei pacienți cu cancer cu Covid-19 a murit între sfârșitul lunii februarie și începutul lunii aprilie.

Bărbații, cei peste 65 de ani și cei cu alte afecțiuni de sănătate au avut un efect mai rău decât alți pacienți cu cancer cu virus – aceiași factori de risc pentru populația generală.

Dar femeile cu cancer de sân par să fie protejate, într-o oarecare măsură, în toate cele patru țări.

Rata mortalității lor a fost de doar 15%.

Dintre cei 890 de pacienți studiați, puțin peste jumătate dintre pacienți au fost bărbați, vârsta medie a fost de 68 de ani și 330 de pacienți au avut cancer avansat.

Peste 400 au avut alte condiții de bază: 53% au primit tratament, dintre care un sfert au fost chimioterapici 45% nu au fost supuși unui tratament

Aproximativ 80% dintre ei au prins virusul în comunitate.

Potrivit cercetătorilor, concluziile studiului ar putea fi utilizate pentru a determina care pacienți cu cancer au fost cei mai vulnerabili și ar fi trebuit să ia măsuri pentru a se proteja de virus.

Ei, de asemenea, au spus că mai multe studii clinice pentru emergente tratamente cu Covid-19 la pacientii cu cancer infectati, cum ar fi hidroxiclorochina, trebuiau sa se intample in curand.

Medicamentul anti-maladiei a făcut obiectul unor controverse după ce două studii au fost retrase recent. Ei au sugerat ca medicamentul ar putea agrava mortalitatea.

Sursa: News24.ro.

Citește și