Compozitorul mexican Armando Manzanero a murit la 85 de ani

0

Cântărețul și compozitorul mexican Armando Manzanero, renumit pentru baladele sale romantice care au fost cântate de o serie de vedete internaționale, a murit, a declarat luni președintele Andres Manuel Lopez Obrador.

Avea 85 de ani. Pe parcursul unei cariere de șapte decenii, Manzanero a câștigat un Grammy, a înregistrat zeci de albume, a marcat numeroase filme și a compus peste 400 de melodii, inclusiv „Somos novios” (Suntem îndrăgostiți) și „Contigo aprendi” (Cu tine, am învățat) .

Lopez Obrador, care a anunțat moartea lui Manzanero în timpul unei conferințe de presă obișnuite, și-a exprimat regretul la moartea sa și a adus întrunirea presei la un final prematur.

Născut pe 7 decembrie 1935 în statul mexican Yucatan, Manzanero a fost internat în decembrie după ce a contractat coronavirusul, a spus familia sa. Rapoartele de weekend sugeraseră că se vindeca de virus. Scriitorul prolific de balade și boleroși a început să studieze muzica în copilărie și a scris prima melodie la vârsta de 15 ani, începând o lungă carieră care în 2014 l-a făcut primul artist mexican care a câștigat un premiu Grammy.

Hit-ul său „We’re lovers” a făcut lista revistei Billboard cu cele mai bune 50 de melodii din istoria muzicii latine.

Cântăreții renumiți Andrea Bocelli, Placido Domingo, Celia Cruz, Vikki Carr, Britney Spears și Christina Aguilera se numără printre numeroasele persoane care i-au interpretat lucrările, iar regretatul autor columbian Gabriel Garcia Marquez l-a numit odată pe Manzanero „unul dintre cei mai mari poeți actuali ai spaniolilor limba.”

Manzanero și-a recunoscut talentul de a-i insufla melodiile cu dor romantic. „Cel mai bun limbaj pentru dragoste este cântecul”, a spus odată într-un interviu. „Așa cum plămânii au nevoie de aer, romantismul are nevoie de un cântec.”

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata