Compozitorul şi comedianul britanic Neil Innes, celebru pentru colaborările sale cu Monty Python, a murit

0

Compozitorul şi comedianul britanic Neil Innes, celebru pentru colaborările sale cu trupa umoristică Monty Python, a murit la vârsta de 75 de ani, conform unui comunicat publicat luni pe site-ul său, transmite DPA.

Moartea sa a fost fulgerătoare şi neaşteptată, conform comunicatului. „Am pierdut un suflet frumos, bun şi blând a cărui muzică a ajuns la inima publicului şi a cărui inteligenţă şi perpetuă căutare a adevărului ne-a inspirat pe toţi”, se precizează în comunicat.

Neil Innes a cunoscut succesul în calitate de membru al trupei Bonzo Dog Doo-Dah Band, al cărei hit, „I’m the Urban Spaceman”, a urcat până pe locul 5 în clasamentele muzicale britanice.

Pentru o perioadă de timp, Neil Innes a fost practic cel de-al şaptelea membru al trupei umoristice Monty Python, compunând piese precum „Knights of the Round Table” şi „Brave Sir Robin” pentru coloana sonoră a filmului cult „Monty Python and the Holy Grail”. De asemenea, el a avut şi o apariţie în parodia „Monty Python’s Life of Brian”.

Ulterior, Innes s-a făcut cunoscut şi pentru parodierea unor hituri The Beatles alături de formaţia The Rutles.

Sursa foto: stirimondene.fanatik.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata